Tuesday, January 25, 2011

24111

Lebih kurang pukul 9 pagi waktu tempatan, atau pukul sepuluh waktu Malaysia, kapal gua landing ngam ngam di landasan kapal terbang antarabangsa Suvarnabhumi yang disebut tanpa membunyikan huruf 'i' terakhir mengikut dialek tempatan, Bangkok.

Selesai urusan imiresen dan juga pengambilan luggage, gua terus hubungi transporter gua a.k.a jurutera tempatan yang menjalankan projek pemasangan mesin di Bangkok ini.

Apahal, penulisan gua dah kearah tulis suratkhabar Kosmo! ni?!!

Ok, gua teruskan dengan gaya penulisan letup gua. Mula semula.

Lepas settle semua urusan, gua angkat luggage masuk dalam kereta CRV hitam transporter gua.

"Off we go!" gua kata pada transporter gua. "Direct to customer site aren't we Kitti san?" sambung gua.

"Yup!" jawap Kitti a.k.a transporter dan juga jurutera tempatan dan juga secara tak langsung host untuk projek kali ini.

[,]

Lepas habis habis kerja, gua dan jurutera tempatan terus lincah ke hotel. Dalam hati, gua berdoa untuk tempat yang selesa dan tak berapa mahal sangat macam Golden Palace of Horses ke, Marriot Putrajaya ke.

Gua dekat sebulan kat Bangkok ini, kalau room rate dia sama paras dengan hotel hotel demikian, masak la gua!

Lepas bagi salam dalam hati, gua masuk bilik. Itu pun lepas porter buka lampu, ON aircond, ON TV, tukar channel, panggil call girl.

Ok yang last tu gua tipu.

Macam biasa rutin gua bila masuk bilik hotel, gua kena pastikan semua kedudukan dan keadaan bilik hotel dan juga barang macam shower gel, shampoo hotel. Dalam peti sejuk ada apa, dalam drawer ada apa, mana yang free, mana yang kena charge kalau minum atau makan.

Tapi, dalam sejarah penetapan gua di hotel demi mencari sesuap nasi, kali ini gua paling tersenyum sambil geleng geleng kepala.

Apa hal ada sekotak 'sarung getah safety' atas para sebelah nescaffe, teh boh dan juga gula dalam paket?

Nasib baik tak ada note "use it wisely" sekali.

1 comment:

dee said...

cayalah bo..slamat beristirehat di Bangkok.tgh sejuk kan kat sana.kalau agak2 nak pegi bangkapi the mall beep aku