Sunday, October 02, 2011

32

Petang tadi, sedang gua layan game Wales menentang Fiji, rasa bosan menyinggah ke dalam hati. Mungkin sebab Fiji main rugby macam budak sekolah. Langsung tak melawan. Gila bosan.

Tapi gua ingat, bosan lagi game England kot. Rugby ke, bola sepak ke sama je game play. Sepak jauh jauh, kejar. Tak mencabar minda langsung.

Atas sebab bosan, ada suara suara kecil berbisik ke telinga untuk keluar-pakai-jeans cantik-kasut jalan-pergi ke mall.

"Nak buat apa gi mall?" tanya Tom.

"Tak tau la. Hmmm...tapi bosan ni."

"Hnnnnssss..." ujar Tom sambil hembus nafas sekali dengan asap Dunhill.

"Ha, gua nak cari jeans buat hitam buat kerja la."

"Ok jom."

Kalau ajak ke mall laju je budak Tom ni. Macam budak budak kecik.

[,]

"Nak cari apa?" tanya sales girl dalam butik jeans terkemuka.

"Jeans. Kaler hitam, cutting slim." terang gua tepat dan padat.

"Cutting ni la. Kita ada juga cutting lain. Nak cuba tak?" tanya sales girl butik terkemuka.

"Boleh. Bagi cutting ni saiz 34. Yang ini pun sama." sambil gua tunjuk ke cutting satu lagi.

"Sorry la encik. Cutting ni saiz 34 dah habis."

"Ok, kalau camtu bagi saiz 33 dan 32."

[,]

"Rupanya gua punya saiz pinggang dah tinggal 32 dowh sekang." kata gua pada Tom sambil sign resit kredit kad.

"Jeans ni memang saiz dia besar sikit la."

"Kah kah kah! Denial."

[,]

Lantas lepas balik dari mall, gua kayuh basikal hitam sambil berdiri untuk setiap bukit area Rumah Atas Bukit.

Target gua, tahun depan, gua boleh capai saiz 29 atau 30. Sekarang ini, lesung pipit gua pun macam dah nak keluar sikit sikit.

Settle.

3 comments:

FrH said...

perghhhh kelasss gitew ..
target suar kawen hantaran 29 okayahhh!
good luck bro.

Rembo said...

good luck for wed or good luck for shrink? he he he

Aki said...

muhahahhahaha!pape pon gud luck! ;D