Monday, January 07, 2008

2008 datang, perut aku pun membesar.


Apa yang korang nampak? Segerombolan lemak perut yang gigantic kan? Hahaha! Gelak kan diri sendiri. Itulah hakikatnya. Tapi aku masih lagi keliru. Samaada perut aku yang membesar atau badan aku yang semakin kecik, macam En AKAB kata. Hahaha.

In the matter of fact, my perut is getting bigger! hahaha! Punca. Aku masih tercari-cari. Sama ada air Nescafe yang aku minum selalu di kedai Akak Tough atau di kedai Badut. Atau pun aku dah lama tinggalkan sukan. Kurang berpeluh! Mungkin ini puncanya.

Kejadian membesaran perut aku ini aku sedari setelah percubaan memakai jeans GAP kegemaran aku bersaiz 34'' menemui jalan buntu. Begitu juga dengan jeans-jeans lain yang sama saiz. Berhempas-pulas aku cuba sangkut butang.

Kes ini bukan setakat aku yang sedar. Sampaikan Si Maman berkata;

' I think you made a good choice to jog this evening Ram.' sambil melihat aku dari atas kebawah tapi tertumpu kearah perut lebih lama di Old Street kopitiam.

Mak aku pulak;

' Long tengok ni!' sambil cucuk-cucuk perut aku ketika baru sampai dari Bandar Maharani malam Sabtu aritu di meja makan rumah aku.

Eika, Si anak sedara aku kedua;

'Anyah mok!!' [angah gemuk]

Aduh dah tahap kritikal ni! False alarm!!Semua orang perasan kes aku ni. Aku malas nak cerita apa yang Si Kunak, Si Apek, Si Katek ngan Si Dodol cakap. Lagi la. Memang kene mental torture aku selama dua hari bercuti dikampung.

Aku nekad. Biar putih tulang jangan putih mata. Seminggu sekurang-kurangnya 3 kali berjoging di Tanjung Emas. Itu sahaja pilihan tempat yang aku ada. Walaupun ramai mereka yang memandang kurang senang mungkin. Biasa lah manusia. Mampos dengan korang. Janji aku dapat hilangkan lemak perut aku yang gigantic tu.

Inilah dia gadjet terbaru aku untuk berada dalam dunia aku sendiri ketika jog. Ini penting bagi mengelakkan inferior complex aku terhadap persekitaran yang kurang selesa. Haha!

Masih sempat lagi. Selamat Tahun Baru 2008!!

5 comments:

Anonymous said...

a'ah perut tu dah mcm pempuan mengandung 9 bulan. diet la rambo. skiping ke, lompat setempat ke. biar keguguran kandungan ko tu :)

Rambo said...

LOL! Tapi kalo ilang keguguran remain cute ke aku? Hmmmm....*sambil urut dagu*

athena said...

haha.yg buat cute tu sbnrnye perut ko ..mcm perut aku gak..disitu letaknye 'kecutean' kita...hehe

rambo said...

hmmm...setuju!

micro atonal said...

die fatty, die!