Thursday, February 14, 2008

Bebelan si Kutu Berahak

Wahai En Diari,

Hari aku agak down. Lebih daripada semalam-semalam. Boring fikirkan nasib yang tak menentu ni. Sedih. Bangun ketika matahari dah tegak atas kepala. Biasa la, kutu berahak, penganggur. Cuba fikirkan apa yang perlu di buat. Tapi takde. Sedih. Fuck.

Ini semua mungkin kesan daripada filem Cinta yang aku tengok malam tadi. Filem Cinta ok! Pelakonnya terdiri daripada Dato' Rahim Razali dan Fatimah Abu Bakar, Fasha Sanda dan aku lupa namanya, Piere Andre dan Sharifah Amani, Shidee dan Rita Rudaini, Nanu Bharuddin dan Que Haidar. Bukan Acha Septriasa dan juga Irwansyah.

Filem yang sangat bagus bagi aku. Hampir-hampir tewas di tengah malam.

Oleh itu aku fikirkan sesuatu untuk mengisi kekosongan sebahagian daripada aku ini. Pergi ke pekan. Mencari kafe siber. Satu-satunya cara untuk menghilangkan bosan dan mengisi kekosongan.

Tiada pilihan kecuali kafe siber Musuh Ketat. Sedih rasanya bila aku fikirkan kena hidup macam ni semula. Nak pergi access internet kena pergi kafe siber. Nak YM kene pergi kafe siber. Nak email resume, kena pergi kafe siber. Nak check Friendster, Myspace kene....sambung sendiri.

Minggu lepas asal nak accsess internet je, cucuk data card Vodafone kat notebook Acer, dah bleh trus access. Wherever, whenever. Sekarang tidak lagi.

Inilah dia balasan bagi orang yang kufur nikmat. Hehe. Aku akur.

Ntahla...konflik diri macam ni akan timbul bila aku tengah down. Boss suruh masuk sektor kerajaan. Amik position pengajar pun Ok. Nanti boleh further master. Senang katanya.

Tapi bagi aku, penyerahan diri kepada sektor kerajaan adalah langkah mengaku kalah. mengaku kalah kepada keadaan. Mengaku kalah kepada cabaran yang masih banyak tunggu aku kat luar sana.

Lagipun aku belum puas meneroka alam kejuruteraan yang lebih mencabar.

Aku dah banyak membebel. Bye.

4 comments:

sailor shin chan said...

apre lu membrebel ni arghh

Anonymous said...

kutu berahak suka membebel..
kutu berahak suka jalan2 waktu tengah hari..
kutu berahak pulang lewat malam...

rambo said...

ya ya whatever FUCKER!!

xxmywordxx said...

rambo2 ary x bg lg berita gembira aku dh push dia tu...aku x de krdit beb...

relax ar enjoy ar ur free time tu...
g try lpk kt digi leh jumpe pak din