Tuesday, July 20, 2010

Ayat keramat hari ini [sekuel].

"Dah alang alang gua sampai Gurney Plaza ni, baik gua cari CD." bisik hati gua.

Lama juga gua rasa tak beli CD original. Last gua beli CD original time kat Tower Records Jepun sana. Itu pun Toe punya pasal.

Kalau tak memang semua gua 'sedut' dari Mediafire. Bila burn dalam CD-R, bunyi ala kadar. Kick kurang. Gua rasa suara Amar nyanyi lagu Padeli Penggoda time Frinjan hari tu lagi sedap.

Tambahan, sistem bunyian kereta hitam gua masih lagi dalam level rendah. Ada juga cita cita gua nak bagi sedap. Tengoklah!

Bila escalator bergerak naik perlahan lahan, hati gua semakin berdebar. Bila makin naik, makin besar kedai jual CD depan gua terpampang. Gua senyum. Mata membesar. Excited. Gua angkat seluar yang terlondeh sikit, jalan semangat masuk kedai CD.

Dalam kedai CD gua mula rambang mata. Kalau tak fikir pasal nasi kandar yang agak mahal kat Penang ni walaupun murah dari Kelumpo, memang rasa gua dah boleh jadi tauke CD petang tu.

[,]

Sejak dari petang Sabtu lepas, sampai ini jam, setiap kali gua masuk kereta hitam gua, memang tak sah kalau gua tak buka volume dekat 30 dengar 'goreng' si Slash. Sambil angguk angguk comel.

Nak nak ada Ozzy, Iggy Pop, Chris Cornell, Fergie. Adam Lavine dengan Kid Rock tak sangat.

Tapi bila lagu Promise yang feat Chris Cornell, feel lain macam sikit. Memang gua nyanyi sampai pejam pejam mata dia punya feel walaupun gua tengah 'tarik' gear dua kereta hitam gua lepas traffic light.

[,]

Lantas gua rasa macam nak beli tiket Slash punya konsert kat Sunway kang.

5 comments:

Sloeko loe said...

baca-baca. =)

Jimi And Short Story About Dia said...

slash, legend tuh.

Lil^GriZzLe said...

slash lu nak tengok, konsert search lu tak layan ;p

Rembo said...

Loe - sila-sila. (=

Jimi - tu la pasal.

Gha - ha ha. anda silap. bila masa gua tak layan konsert Search?

zan said...

Klaau lu turun, carik wa kat sana, area tiket 128..keh keh keh