Tuesday, May 05, 2009

Hilang dalam terang.

Dulu. Masa mula-mula gua nak dimartabatkan menjadi hero, gua diberi pilihan. Samaada nak jadi hero rileks-rileks atau hero yang gah. Gah macam Spiderman, Gambit, Hang Tuah atau Leftenan Adnan.

Gua pilih hero yang rileks-rileks. Sama macam perwatakan gua. Tak macho mana. Tak kuat mana. Tapi hati baik. Dalam hati macho lagi bergaya.

Mana-mana yang ada masalah, datang ke gua. Cerita bagai. Sebagai great listener, gua dengar, gua dengar, gua dengar. Tiba masa, gua bagi option. Untuk menyelesaikan atau meredakan keadaan. Dah datang kat gua menangis-nangis, takkan gua nak penampor?

Itu turn mereka. Turn mereka susah. Gua takde hal la. Tolong selagi yang mampu. Hero katakan.

Tapi, bila masa gua punya turn. Bila masa hero punya turn. Bila masa hero ada masaalah. Ingat hero macam gua tak ada masalah ke? Amacam?

Heroine
? Heroine gua dah lama mati. Siap ada yang dah nak kahwin lain bulan-bulan mendatang ini. Apa cerita?

Hidup memang macam itu. Err...hidup sebagai hero maksud gua. Bukan manusia biasa-biasa.

Tok guru gua pesan, "Get use to it. Life is always like that. Like bitch!"

10 comments:

ainfazrin said...

rambo,
err..ko takmo try taip 'on cinta' pastu hantar kat 32299..? hehehhehehe.

kidding. ok pe idup jadi hero. :P

Rambo said...

kau pernah kena balas 'ON LEMPANG' pastu hantar kat 97792? he he he

ophy said...

... last time I check, I'm still alive. (?)

=P

ainfazrin said...

hahahahaha.

but on the other note,aku selalu ada urge nak pedajal henpon sesapa register benda alah tu. 'on cinta'? sicko btul.

Cik-Gie said...

ah hilang dalam terang!

tak true!

frh said...

superambo

yeahh

S.YanaZ said...

Wehhh...

cik-gie tetiba gua jumpak kat sini.
Haih.


*Arramak! Sori Bro...tersalah post comment utk org laen lak*

laki cikgu kimia said...

gua rasa was-was la ngan s.yanaz nye coment. ko boleh terangkan x bo?

en_me said...

macam citer spiderman fulakks.. uhuhu

Rambo said...

cikgie - ala gua lupa la!!

frh - gua dulu pun hero lu kan? kan? ha ha ha

syanaz - woi woi woi!

nas - call gua. nanti gua cakap. ha ha ha

enme - spiderman. yup. mcm peter parker.