Tuesday, May 19, 2009

Ironi Ozzy.

Rutin pagi gua. Lepas siap-siap. Baju t-shirt berkolar gua masuk dalam seluar. Walaupun bertentangan dengan dress ethic gua, gua terpaksa. Kalau Amy Search ke, Dave Grohl ke, Jessica Alba ke nampak gua dress macam ini, pasti gua ke bahan. Tak rock langsung!

Tapi, gua nak buat macam mana, dah budaya pejabat gua. Itu pasal gua macam tak berapa 'in' sangat bab-bab budaya ini. Menyusahkan.

Pergi dapur, bancuh Nescaffe 'O' sambil sapu peanut butter atas roti. Bila gua pegang botol peanut butter, gua mula senyum sambil geleng-geleng kepala sikit. Peanut butter pun cap Oozy. Macam Ozzy Osbourne. Semua nak rock n roll. Entah apa-apa!

Selesai persiapan sarapan pagi gua, gua bawak ke depan tv. Duduk bersila depan tv. Sambil sarapan, sambil gua tunggu enjin kereta hitam gua dapan warm-up secukup rasa. Baru boleh roar to max orang kampung gua kata.

Saluran pilihan gua bila pagi-pagi begini adalah saluran hiburan. Hitz.tv ke, MTV ke atau Channel V. Channel 708, waktu pagi-pagi gua tak layan. Azman rumah gua layan.

Tengah gua tukar-tukar, tiba-tiba deria dengar gua tangkap satu bait, "Has he lost his mind? Can he see or is he blind?"

Secara tak langsung, secara automatik, gua terjerit "Ozzy!" Jal yang tengah tidur atas sofa pun terkejut.

Tengah gua layan Iron Man, gua pandang roti kat tangan gua. Ironi. Gua dah terbayang gua tengah gigit Ozzy Osbourne hidup-hidup antara roti.

Haih imaginasi gua ni menjadi-jadi pulak.

6 comments:

alinaabdullah said...

first!

Rambo said...

second. eh, apahal gua nak second2 ni?

eamy said...

hahaha!
gua layan lagu tu beb
memori tuh

Rambo said...

layan?
memori? ha ha ha

j or ji said...

gua suka kacang.tapi bukan peanut butter yg diapukan ke roti.

walau jenama ozzy.

:)

Rambo said...

ha ha ha. best beb!