Wednesday, June 30, 2010

Soalan berat.

Dalam kepala gua ada satu perkara yang buat gua kusut bagaikan benang dilanggar ayam bak kata Tony Wong.

Sejauh mana pentingnya things in common tak kira apa sama ada musik, minat, sukan, fesyen, tokoh yang diminati, cara berfikir, atau apa sahaja antara pakwe dengan makwe dalam suatu hubungan?

7 comments:

jo said...

penting tu.
bagi aku la. paling paling hobi.

FrH said...

aku rasa part minat tu kenelah sama. susah sikit kalau x sama. tak boleh kau nak share benda-benda yg kau suke buat with the love one. rugi rasanya. cthnye, kalau laki suke mancing, bini dia xsuke, kompem akan gaduh selalu sbb bini xmemahami. lain la kalau laki kaki beskal, wife ikut g tournament bg support, tu lg seronok rasanya sbb dpt share & join skali. chewahh.

apa pon bile kita dah nak sampai level yg lebih dr pakwe makwe, aku rasa bile perasaan "i am no perfect, but u complete me to be perfect" then masa tu adalah waktu yg tepat utk jadik suami isteri plak.

pppaaahhhhh!!

Lil^GriZzLe said...

it's important if u think it's important.

same thoughts or interests are great, but a bit difference of thoughts and interests are greater! ;)

*ada pakar motivasi cakap, kalau nak tahu kita serasi atau tidak, sekurang-kurangnya ada 12 persamaan antara kita dan pasangan.

harap membantu lu.

Rajuna said...

benda ni sebenarnya boleh adjust. aku tak setuju kena ada 12 benda persamaan tu. mengarut dan remeh. dah engkau selesa kawan dengan seseorang tapi tak cukup 12 macam mana? nak tinggal dia?


senang. macam ni.


fikirkan soal hati dan perasaan. wujudkan tolak ansur.


pandai aku cakap. padahal sendiri gedegung gedegang!!

Apple Pie said...

semua di atas adalah betul but i am not sure bout that 12 list and personally would you want to put the future of your happiness in the hands on some 12 lists of bla bla...

Lil^GriZzLe said...

gua rasa macam bersalah pulak bagi statement pakar motivasi tu.

tapi itu yang gua dengar. gua cuma share je. rasanya itu yang dia buat survey je.

gua dengan fiance sekarang pun takde 12 persamaan, tapi hubungan goes well jugak ;)

stam said...

everything!!

Itu pasal gua selamba mintak clash dengan Fazura dengan Juliana Evans sebab dua-dua minat Bunkface dan tak kenal siapa Ben Gibbard.