Wednesday, April 14, 2010

Dada Derek Vinyard.

Semalam. Lepas gua pekena Nasi Goreng Ayam Goreng Kunyit Abe Lembut, gua naik bilik dengan hati yang girang. Perut kenyang, hati girang-la, apa lagi.

Sambil sambil gua dengar cerita Hotel Mania kat TV3, sambil sambil gua telusuri internet. Sambil sambil main Galacticos, sambil sambil baca blog. Sambil sambil baca blog, gua kunjung blog baju bundle member gua.

Gua terperasan satu baju Norma Jean. Perghh...sentap hati gua tengok baju ni. Macam perasaan jatuh cinta pandang pertama.

Lantas gua teks member gua.

[Der, tolong simpan baju Norma Jean untuk gua boleh?]

Gua tunggu. 5 minit. 10 minit. Diam. Sempat juga gua kalahkan team team lauk kat Galacticos.

[Boleh. Tapi lu muat ke saiz S US ni?] dia tanya gua.

Gua fikir. Sambil sambil ingat baju saiz S US yang gua ada.

[Muat memang muat kot. Tapi fit sikit.] Gua balas.

[Gua baru ukur baju tu. Lebar dia 18 inci. Muat?]

Lantas gua ambik pembaris besi bersaiz mini yang selalu gua guna untuk ukur jarak UV tape yang melekat dekat frame wafer customer gua.

Perlahan lahan gua ukur lebar baju kerja cap Renoma yang gua pakai siang-nya. Dalam hati, sambil sambil gua ukur, gua berdoa.

[Cis, tak muat la. Baju yang gua ukur dalam 24 inci. Melepas gua. Cilakak!] gua balas.

[Itu la. Lu biasanya pakai saiz sama macam gua.]

[Kira, lu nak cakap gua kurus kan ni?]

[Tak la kurus. Sedap sedap.] Member gua balas.

[Bile lu cakap camtu, automatik gua rasa badan gua sedap sedap macam badan Edward Norton dalam American History X.] Gua cuba meninggi diri.

[Bab dada je kot.] Member gua balas. Tak tau la layankan gua ke apa.

Sejak malam semalam, sampai sekarang. Setiap kali gua masuk bilik air tanpa baju, gua nampak dada gua memang macam dada Derek Vinyard.

8 comments:

crazy_labelle said...

grrrrrrr... nak gigit bole?

pee.on.lizard said...

salam,
aku dah abis katam bc blog emo-inc nih, aku rasa ada la dlm 2 minggu aku abiskan.
aku jmpe link ni kt JambiDarat.
time kasih la sebab blog ko ni mngisi masa aku bosan kat ofis nih,hehe..
caya la lu rambo! ;)

jo said...

pehh..macho siot..

Rembo said...

belle - gigit? lu ingat dada gua bahan gigitan ke? he he he

peeon - owh andy. My pleasure. (gaya lelaki Italy)

Jo - amacam?

Rajuna said...

gua sendiri menafikan fakta bahawa badan gua seperti aaron aziz

Rembo said...

Memang patut pun lu deny. that's so local. Aaron who?

downrage said...

pegi dah. haha

Rembo said...

betul Min!