Wednesday, September 16, 2009

Ini entri marah!!

Ok. Here's the deal!

Awal bulan ini, lepas gua dapat segala bapak bil. Dari bil Maxis sampai ke bil Maybank, gua dah tolak sana, tolak sini, campur, darap, bahagi segala persiapan, segala perbelanjaan, gua budget, sumber kewangan gua memang ngam ngam sampai hari Khamis atau paling lama, hari Jumaat minggu sebelum raya.

Sebelum itu, gua memang dah berhempas pulas, membanting tulang, berputus urat settle-kan claim report sebelum due date, dengan harapan serta ikut date serta ikut handbook, sebelum Raya a.k.a minggu ini akan masuk segala claim gua bulan lepas.

Tapi, pagi tadi, gua masuk pejabat, saing-saing dengan accountant gua. Ringan mulut tanya pasal claim. Dia bagitau, big boss belum return check lagi. Itu jam, hati gua membara macam....err...membara la!

Come on, itu kerja kau. Pergi la tanya big boss. Kalau ikutkan, memang gua nak pergi tanya terus big boss. Ambilkan check, bagi dekat lu, tatang lu, dudukkan sebelah seat kereta gua, gua pecut terus ke Maybank dekat SS15 tu. Tapi, nanti apa kata orang lain terhadap lu pulak.

Kau tak tahu ke orang lain ada komitmen hujung minggu ini. Bukan benda kecik-kecik ni. Orang nak beraya ni tau tak. Kalau tak dapat balik macam mana?

Tu, ramai komposer-komposer buat lagu-lagu jadi hit dari benda-benda gini la. Tak dapat balik raya punya pasal.

Lu tak concern, lu bikin hati gua panaaaasss.

Potong stim betul la. Mana gua nak bagi duit raya dekat Si Adam dan Eika dengan Aniq tu, tak kira lagi budak-budak datang marhaban malam raya pertama kang, mana gua nak belikan barang-barang dapur mak gua buat masak-masak bee hun ke, kuew tiau ke, buat hidang sedara mara datang. Belum kira berapa jauh gua nak kena beraya. Perrrghhh....banyak tu.

Nasib baik pagi tadi gua tak tumbuk perut lu terus. Atau, terajang pintu kereta Proton Saga warna silver lu, atau swing kayu golf tepat ke cermin kereta. Dengan erti kata lain, gua masih waras.

Sabar Bo, sabar.

Macam nak isi borang SPA pun ada sekarang ni gua punya perasaan ini jam.

10 comments:

Anonymous said...

saba wk,saba... phm no ngn perasaan org nk beraye tp bjet di luar kawalan niy.. tension huh...?

dewajiwa said...

ini macam punya orang kena cakap terang.
jumpa terus, slow talk tengok.
dia bukan tak bleh buat tu.

Pipiyapong said...

Peh..marah betul lu Rem. Bukak pose kang reda sikit laa tu.

FrH said...

saba beb. saba ...

bg duit raya swipe jek laa thn ni ;)

Rajuna said...

jangankan lu
gua tak dapat elaun syial!!!

or0 said...

gaji gua tak dapat!

dapat duit 500 je..

gaji lepas raya br dapat...

Basuh Baju said...

lepaskan kemarahan..dah berbuka ni..haha

Rambo said...

anon - he he he

dewa - entah la. gua pulak bukan jenis yang suka memekak.

pipi - marah le king. maunya tak?!

farah - ini macam ada makna ni. huhuhu

juna - lu student, lain.

jamal - untung ada. dari tak ada langsung. aih

BB - gua dah redakan dengan wuduk. he he he

ainunl.muaiyanah said...

nak isi borang spa? haha. fikirlah banyak kali.. hihi..
apa-apa pun selamat berhari raya ya

moqh said...

meh raya kg gua