Friday, September 07, 2007

M420 buat hal lagi. Mr Rambo merana lagi. Cibai!!

*maaf penulisan kali ini dipenuhi kata-kata kesat!! Kepada sesiapa yang bersih hatinya dilarang meneruskan pembacaan.

Aku keluar kilang jam 8.30 mlm. Bosan. Setelah kena 'tiau' dengan boss diaorang.
Mesin punya problem, aku yang kena 'tiau'. Cibai! Hangin lak aku. Mesin tu pun satu. Tinggal test beberapa ratus device je pun buat hal. Shit!!

Hangin aku la. Kalau nak problem pun biarla da abeh buat test kat device tu. Dah la semalam due date, arini patut boleh settle. Ini tidak, time-time crucial ni la kau nak buat hal. Cibai!

Aku boleh buat apa?

Dah aku cuba habis baik. Then tak boleh gak jalan, nak suruh aku stayback watpa? Jadi penunggu atau puaka kat mesin tu? Cibai punya bos kilang. Salah orang kome jugak. Berapa kali dah aku cakap mesin ni kene buat preventive maintenance. Ada korang buat? Takde rasa aku.

Sekarang dah jadi macam ini baru menggelabah blame orang sana-sini. Yang tanggung, aku jugak. Cibai!!

Nasib baik nasib aku terbela dengan bos sendiri. Yang Korea ni pun satu, dah aku dalam kesusahan, tolong la aku. Ini tidak. Delay lagi. Yang ngadap kat customer sapa? Ni ha! (sambil tunjuk kat batang hidung)

Aku bukan nak mintak kasihan. Cuma luahan perasaan daripada hati orang bawahan. Cibai!

Alamak awek cun lalu. Siap dua kali toleh. haha! Pengubat lara sekejap.

Sekejap lagi nak balik kampung. Bosan duduk sini. Sok pagi-pagi aku datang lagi ke kilang jahanam tu. kalau takde feedback dari Korea, mampos aku.

Agi idop agi ngelaban


1 comment:

siperempuan said...

yer.
sy x bace.



sy bersih hatinye. hahaha=D