Tuesday, May 27, 2008

Aku rasa penat-lah!!

Aku kekurangan idea untuk menulis. Mungkin penat. Aku benci penat. Penat membuatkan aku malas dan pasif. Kaku. Terbujur menonton tv. Hendak buka mata pun malas-malas.

Dulu bila masa aku menganggur, sibuk nak penatkan diri dengan kerja. Baru puas hati kononnya. Sekarang, sudah kembali bekerjaya, sibuk mengadu penat. Haih...manusia. Tak pernah kenal erti puas.

Aku baru pulang malam Sabtu hari itu. Selamat semuanya. Cuma kehilangan charger telefon bimbit. Ini akibat penat-lah. Penat = tak boleh nak fikir dengan baik = cuai. Sudahnya aku letak charger telefon bimbit aku di poket tepi beg aku. Check-in beg untuk flight, tunggang terbalik, hilang. Haih...

Simple mistake can ruin everything. Damn!

Belum sempat aku berehat dengan cukup untuk tugasan aku yang pertama, jadual tugasan aku kedua sudah keluar. Bermula 1 jun, aku tiada lagi di Malaysia selama 2 minggu. Kalau ada wi-fi percuma, aku cuba untuk update selalu ok.

5 comments:

frH said...

bro
bistu kau xg wedding awhere ke weekend ni?

eamy said...

haaaaa

da ingat da perjanjian tuh

alamak 1 jun ke?

tolong2

mane nk cekau duit

hahaha

j or ji said...

tempat lu ada kerja kosong tak?

Rambo said...

frh - im sorry to say, no. how can i suppose to do? Kem salam dak2 ye. Schedule sangat pack lah awal2 ni!

Haih penat!

Eamy - Sayonara Malaysia. hehehehe
Nak ikut?
Meh la.

Jorji - xde lagi buat masa ni dan kau orang yang ke 15 tanya kalau aku tak silap. Hehehe.

ciKenit said...

nak ikot.
nak ikot.
beg kamu kosong tak?
bole selit2.
:-<