Tuesday, May 20, 2008

Siapa cipta permainan ini? Angkat tangan. Next time aku bawa melancong.

Aku baru hendak tulis fasal perjalanan aku. Rupa-rupanya aku kena tag dengan King of Letup. Aku ingat arena permainan tag-'menge'tag ini sudah pupus di telan arus kemodenan. Tapi rupanya sangkaan aku meleset sama sekali.

Kerana aku mempunyai sifat setia kawan yang tinggi, aku layankan.

Katanya, beliau mahu mengenali aku secara rapat. Itu fasal dia tag aku yang bertajuk 8 fakta tentang aku. Entah hapahapa la king ni. Nanti aku tumit rusuk dia.

Eight Random Facts/habits About Yourself

The Rules :
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've been tagged, and to read your blog


Yelah-yelah, 8 fakta tentang aku.

1. Aku tak pakai kasut futsal untuk jalan-jalan keluar mall, atau pergi makan atau pergi ke tempat mewah. Tapi aku pakai All Star. Tapi kadang-kadang aku pakai Air Max 95 pergi kerja. Complicated kan?

2. Aku tak minum susu putih. Dutch lady ke Marigold ke dan apa jadah sekali pun kalau dah namanya susu putih. Tapi aku suka makan keju dan buat air milo atau nescafee atau teh guna susu pekat. Complicated kan?

3. Aku tak suka pakai stokin yang tinggi untuk apa segala perkara. Lebih rela pakai stokin yang just atas angkle sikit je. Tapi kadang-kadang aku pakai stokin yang dah potong kat tangan. Macam Kurt Cobain. Complicated kan?

4. Aku marah bila tergigit lada cili api tengah makan. Tapi, aku akan makan cili api mentah bila ada lauk ayam masak gulai lemak. Apa dia....complicated kan?

5. Aku suka tengok jeans kat butik mahal. Tapi aku berpendirian tidak untuk membeli jeans baru.

6. Aku suka travel. Tapi aku pening naik bot atau kapal terbang.

7. Aku suka budak-budak kecik, tapi budak-budak kecik takut aku sebab mata aku besar kot.

8. Aku tak pakai kereta Malaysia, tapi merungut bila minyak kereta, insuran dan road tax aku mahal!

Amacam? Nak lagi? Tinggal nombor telefon kat email aku. Siap dengan nama ye!

Woi king! kena tag orang lain ke?

2 comments:

pipiyapong said...

woi..!! suka hati lu laa nak tag sapa..kalau makwe kasi no telefon, agih agihkan sekali untuk gua..

saiful said...

wah complicated ar lu nie rambo...hahaha...