Thursday, May 15, 2008

Tugasan pertama aku.

Satu situasi. Dalam office mereka.

Dua orang pekerja baru sedang duduk bersebelahan, menghadap macbook masing-masing.

Pekerja pertama : Kau agak la kan, waktu kau kerja kat dalam office ini cuma berapa minit je?

Pekerja kedua : Tak sampai setengah jam kot. Dah aku asyik Download macam-macam je dari tadi.

Pekerja pertama : Tau pun kau.

Pekerja kedua : Aku kerja kat Cyber Cafe hari ni. Bukan office.

Dalam hati aku, lahanat member aku sebelah ni.

***

Aku sampai di office awal pagi ini. Aku yang on lampu. On air-cond.

Dah sejuk, baru aku setup table aku. Buka notebook. Setup internet. Buka manual. Baca apa yang patut. Aku tutup.

Check email. Schedule dah keluar.

Apa ni!! Padan la dia orang bagi aku rehat kat office dah seminggu. Rupa-rupanya aku kena kerja start esok sampai Isnin. Machine Transfer. Claim overtime. Cuti, takde.

Damn!! Baru hajat hendak balik ke kampung untuk ambil
Ford Mustang GT500 a.k.a knight rider the solid snake aku.

Check balik schedule aku. Tengok-tengok habis je transfer machine ni, terus pergi Batam.

Gulp!!

Batam siot! Peluh dingin aku tidak berhenti mengalir ni dari tadi.

6 comments:

e.a.m.y said...

shorts

buku cerita

tuala

sunblock SPF150

sedia?

or0 said...

duit jgn lupa lak..

ciKenit said...

batam??
*mate bintang2*
ikot!
tarek eamy skali oke?
sunbath together2.
:D

Rambo said...

eamy - xyah kot. takut tak sempat je nak buat semua hehhehe

oro - betul tu!

ciki - uit! bukan g vacation la! business trip. hehhe

frH said...

uik
syoknye

kau utang aku secawan teh bro!

ciKenit said...

owh, dem...
ingat vacation tadi.
:">
kensel la ikot.
haih.