Friday, May 30, 2008

Pengembaraan mencari Maria Ozawa dan juga Akira Toriyama bermula.

Ok. Ini mungkin entri terakhir aku sebelum berangkat ke negara bunga sakura.

Malam ini mahu pulang ke kampung. Jenguk keluarga. Semalam, ada seorang teman datang berjumpa untuk pass surat jemputan perkahwinan. Soalannya,

"dah berapa lama kau kerja sini?"

Belum sempat aku jawap, tubi satu lagi soalan,

"baru kerja sekejap dah lupa diri, lupa asal usul."

Ok. Aku ketawa. Masalahnya jadual aku agak sibuk. Mereka semua orang beriya-iya untuk mengajar aku. Bawa aku ke Batam. Letak aku di customer's site. Hantar aku ke Jepun. Supaya aku lekas pandai. Supaya senang kerja dia orang, senang kerja aku. Walaupun kadang-kadang jadi susah.

Bukan aku yang tak nak balik kampung. Beberapa jam dari sekarang aku gerak. Jangan risau.

Jadi, sebelum lebih ramai yang akan berkata begitu, baik aku bertindak. Action louder than speak orang kampung...err..maksud aku taman aku kata. Aku tidak duduk kampung sekarang. Kampung banyak lalang dan 'lalang'. Lalat dan 'lalat'. Rimas!!

Esok, urusan di bank. Press conference pun sudah di jadualkan. Jadi agak sibuk. Ahad pula perlu berkemas dan relax-relax. Petang bertolak. Flight pukul 2230.

Kalau ada kemudahan internet percuma, aku akan update. Kalau tak ada, klik la kat sebelah tu atau baca entri aku yang lama-lama sampai hafal. Nanti aku balik, aku tanya seorang-seorang. Faham??!!

7 comments:

pipiyapong said...

jangan lupa belikan gua panah bom..

or0 said...

kirim salam kat maria ngan akira okeh? kalo ko jumpe oda eiichiro tolong kirim salam ngan tabik spring aku eh...

jgn lupa bawak duit..

ThisGunIsHeavy said...

MARIA OZAWA..!!! I like...!! jangan lupa amik gambo yer rambo...!!

Rambo said...

pipi - bank in duit la. duit abeh beli tiket kapal terbang.

oro - agak-agak kau dia pandai jawab salam x?

gun - nnti aku cuba amik gambo Harajuku street fashion.

eamy said...

hahaha

nk kirim doraemon leh?

j or ji said...

gambate!

Rambo said...

eamy - apa saja untuk mu....heheheh

jorji - gambate!!hait!!