Saturday, March 27, 2010

Karma, again.

Bila lu di beri satu projek. Untuk diselesaikan dalam satu satu jangka masa. Tapi, hati lu mula rasa tak kena. Itu tak kena ini tak kena. Tapi, lu tetap jalankan tugas walaupun hati rasa tak sedap. Lalu lu berkata,

"Ah, tak ada apa apa lah. Everythings gonna be alright."

Untuk sedapkan hati lu. Dan setiap malam sebelum tidur selepas berdoa, lu ulang ayat everything gonna be alright berkali kali. Dengan harapan esok akan bertambah baik.

Tapi.

Bila mula bekerja, satu satu masalah keluar. Timbul satu persatu. Bersilih ganti. Masalah demi masalah. Isu demi isu.

Bukan setakat kerja. Kehidupan peribadi dan juga segi kewangan. Dari sebesar besar perkara sampai ke perkara yang remeh temeh yang membuatkan lu lemas.

Dan, everythings seems not gonna be alright.

Lu mula terasa hopeless. Dan malas untuk pandang ke depan. Takut untuk hadapi masa mendatang.

[,]

Gua harap esok pagi, bila gua buka mata, gua akan jadi Edward Norton dan berada somewhere out there. Bukan atas katil bilik 1307, Hotel B Suite, Penang dengan kereta hitam yang tersadai rosak kat basement.

3 comments:

siperempuan said...

karma.

dats rite. bape minit b4 jato moto aritu da rase tak sedap hati. tapi still jugak bwk laju2. kate xde pape. xde pape. then, padan dengan muka. :D

rock. sbr yep. dugaan tuh. :)

ainfazrin said...

bukan serius lagi ni. dah parah ha.

nak suruh ko sabar mmg overrated. tapi ko kena ada positive faith Bo. aku doa yang baik-baik untuk ko ek. InsyaAllah.

Rembo said...

mynn - yup. sabar sabar dan sabar.

ain - TQVM ain.