Monday, March 01, 2010

Kerja tepi gua.

Dalam kerja gua. Hari hari gua kena pakai smock atau bunny suit kalau gua masuk production line. Kena kalau kerja berat sikit, balik rumah sibuk sental tangan dengan sabut buat hilang habuk silicon yang melekat celah celah kuku.

Masuk production line memang menarik. Selain aktiviti menservis mesin, mengacau operator yang manja manja kucing juga adalah pekerjaan utama gua. Nak nak yang hot dari seberang. Sekali gua cakap Jawa, terus ramah.

Part paling best, bila gua keluar dari production line, time operator habis break, semua gadis dan juga mak gadis tengah pakai bunny suit, gua keluar, semua mata tertumpu. Mata masing masing bergerak ikut gua berjalan.

Dan biasanya suara suara yang gua dengar.

"Penat ke? Nak I urutkan?"

Gua senyum. Sambil gua cari cari dari siapa. Rami sangat. Dah la semua tinggal mata je yang nampak.

"Alalala..sian abang ni penat kerja sampai hitam bunny suit dia."

Gua senyum lagi.

"Mintak nombor telefon boleh?"

Gua senyum lagi. "Boleh." gua layan.

"0-1-2...6-3-4...he he he" pecah ketawa diaorang. Gua pun gelak sama.

Paling horror, gua pernah kena jerit dari terowong angin sambil kena sembur angin.

"ABAAANGGGG. MINTAK LA NOMBOR TELEFON!"

Gua balas dengan lambai tangan sambil senyum.

Dan biasanya, waktu waktu ini, secara automatik, perut gua akan lagi kempis dari biasa dan dada mengembang beberapa mm. Gua pun tak pasti kenapa.

5 comments:

FrH said...

hahaha mcm sial!!
pehh gile femes lu skang ..

dulu masa aku keje pakai jumpsuit teringin gak nak buat camtu, tp mslhnye dah la aku pempuan, jumpsuit utk engineer plak lain kaler (boleh kire dgn tgn bape ramai jek engineer pempuan,kantoi la aku) kalau sama kaler dgn operator mesti aku dpt buat benda seronok camtu gak. best gile kaco abg perasan! ;)

Lil^GriZzLe said...

gua nak mintak keje tempat lu boleh?

Rembo said...

frh - dah muka gua hari hari kat sana. mmg la manjang kena minta belanja.

gha - boleh. nak jadi apa? he he he

jo said...

cakap aje la tahan napas sebab nak cover perut boroi...kan senang bo..

Rembo said...

er..gua mmg jarang tulis direct. he he he