Tuesday, March 11, 2008

Cerita aku kene Tag! (mari main lelaki) Amacam??!

Seharian aku ngadap PC aku. Tapi tak la seharian sangat. Bangun tido dah pukul 2. Tengok tv dulu cari mood nak teruskan hidup. Lepas tu baru 'godek-godek' PC. Dah lebih seminggu aku try nak bagi PC aku sehat semula. Dah makin banyak duit aku keluar. Damn!!

Semalam aku teks Mr Talib,, tapi tiada balasan. Takpe, nanti kau balik kampung aku karate motor Suzuki abahmu.

Setelah mencuba, akhirnya aku berjaya menghidupkan PC aku. Perkara pertama dalam kepala aku ialah; INTERNET. Untuk itu, aku kene install Bluetooth Driver dulu. Ini sebab aku guna telefon mudah alih aku sebagai Modem.

Selesai perkara pertama. Pastu kene install Mozila Firefox dulu. OK, selesai. Dah boleh senyum sambil dalam hati kata sukses-sukses!

First page; Hotmail. Takde apa yang menarik kecuali mesej-mesej dari friendster dan juga Lina Joy, eh silap Lina Jobstreet.

Second page; EMOSI. Manatau kalau-kalau ada komen-komen dari kengkawan yang kene balas. Tak boleh buka. Dua tiga kali aku cuba sama gak. Takpe...aku try Catatan pendek dari Neraka, boleh. Yess!!

Dah gelak-gelak kecil aku baca entri awal-awal, sampai kat entri ni, peluh besar mula turun. Ni page aku ke? Eh, yelah! Berderau darah aku sekejap. Rasa macam Hank Von Helvete dari kugiran TURBONEGRO ajak naik atas stage untuk nyanyi sama-sama. Biar betul!

Ok. aku tak reti sangat sebenarnya tag-tag ni. Takpe aku cuba. I'm a great learner.

Dalam dompet kulit jenama..err..Northland ni ada:

1. Kad Touch 'N' Go - malas aku nak korek-korek tempat syiling dalam kereta aku cari syiling.

2. Kad Matrik - saja simpan. Boleh guna untuk tengok wayang ke, bowling ke.

3. Kertas yang ada nombor telefon Miss Lau - aku lupa siapa Miss Lau ni.

4. Kad ATM Bank Maybank

5. Kad ATM Bank Muamalat - klasik kan?

6. Kad ATM CIMB

7. Kad ATM RHB Bank - my precious

8. I.c aku.

9. Lesen aku.

10. Sampah - resit bank + resit bill Maxis + resit down payment Sunglass

11. Name Card aku.

12. Sedikit cash.

That's all!!


Mana boleh jadi aku yang kene, so aku tag orang lain jugak. Lucky friends are:

1. xxmy wordsxx

2. sailor chan

3. Azman

4. Jorji

5. Kumprinx

Sori geng. Takde choice. Tapi member aku pesan, "anarkis suka langgar peraturan". Ikut la kome sume nak buat camne.

3 comments:

e.a.m.y said...

nk emo kat page ko bleh..mcm ceria jek aku tgh hidop ko..bangun pun da kul 2 ptg...

rambo said...

nk buat camne...buat2 senyum je la. dalam sapa yg tau. hehehe

j or ji said...

arghhh..dah la aku kene TAX...kene tag pulak..

takpa..nanti aku post kan tag tu..aku sdg syok pilihanraya ni...eheh