Thursday, June 05, 2008

Aku Lost in Translation.


*nampak macam parking biasa, tapi macam scene dalam Tokyo Riders kan. Twink nak ambik kereta dia.


Celik mata. Usha jam. 7.45 am. Awal lagi. Selak selimut. WTFF??!!

Apa kejadahnya kaki aku birat ni? Gatal pulak tu. Tengok cermin. Satu badan bintik-bintik merah. Gatal. Nasib baik tak naik ke muka. Kalau tidak pasti pembuat kopi kat opis itu tidak mahu membuat kopi untuk aku lagi.

Ligat minda aku bekerja. Apa sebab penyakit ini? Apa aku makan? apa aku minum? apa aku buat?

Sewa perempuan, takde. Kene ulat bulu, jadah mana ulat bulu suka duduk bandar. Sup po-ku. Boleh jadi. Sesame souce, maybe.

Lantas aku lupakan sekejap kegatalan aku. Online. Baca paper. Mana tahu ada cerita hangat di tanah air.

Buka website The Star. WTFF!! Sekali lagi aku separuh jerit. Minyak naik RM 2.70 seliter???!! Apa cerita ni?

Ni yang buat macam malas nak balik. Duk sini tengah hari boleh pakai sweater Adidas sampai leher. Berdiri tengah bandar, orang lalu lalang kat sebelah, tengok langit. Macam Lost in Translation.

Cool kan?

6 comments:

tomoko said...

lost in translation eh..........
scarlet johanson........pergh......hot sial.....wei lu dah dolan2 ke belum?

or0 said...

tomoko seh...

sbnrnye naik smp rm2.704...

saiful said...

lu siap minyak mahal gile michael gua slalu perut kosong...baik beli liker dari beli minyak haha..rambo gua tau lu gatal sbb ape..

Rambo said...

tomoko-sudah. lacoste xde jumpe kt hachioji. n band news my visa didnt work here.

oro - owh 2.704 ekh?

saiful - mati la gua ini macam.

or0 said...

dah turun dah.. rm2.700 skang.. sesuke derang jer..

ciKenit said...

eleh...
ni baru pemulaan je rambo.
denga cite bulan 8 naek lagi.
tatau ye ke tak.
naek sampai lebih rm3 seliter, ciki jual je big butt tu.
pegi keje nek beskal.
baru la gile kentang.
kan? kan? kan?

haih.
setan betul.
:-<