Thursday, June 11, 2009

Post-mortem: Kes pecah rumah

Hati: Takpelah. Benda da jadi Bo. Let it be. Ok?

Gua: Hmmm...ok. Let it be. Malas nak fikir-fikir.

Otak: Wait, maybe kerja orang dalam ni. Macam tak logik je kalau pencuri yang masuk.

Gua: Dah, obvious kan kesan umpil kat pintu.

Hati: Entah! Terang-terangkan orang umpil. Apebende la lu ni Tak!!

Otak: Ala...bukan tak boleh buat mende-mende gitu. Senang je nak mengaburi mata lu. Nak nak sekarang macam-macam cerita pasal penjenayah kat TV tu. CSI la, Prison Break la. Bukan susah pun orang dalam nak tiru. Lu pun tengok sama dengan diaorangkan? Kan?

Gua: Babi! Betul juga.

Hati: Jangan risau la Bo, orang luar tu.

Otak: Orang dalam pun boleh jadi.

Gua: Hmmmmm.....

Hati: Dah-dah. Memang kerja orang luar.

Otak: Orang dalam.

Hati: Orang luar.

Otak: Orang dalam.

Hati: Orang luar!

Otak: Orang dalam!!!

Gua: LU ORANG DIAM BOLEH TAK?! GUA DAH MAKIN KUSUT NI CELAKA!!

Sudahnya, dari semalam petang sampai sekarang, konflik antara Gua, Hati dan Otak tak selesai. Waktu tidur pun gua suspect ada lagi konflik diaorang ini secara separa sedar. Yang mampu dilihat menerusi gaya gua bangun tidur. Dengan bantal bersepah entah kemana, kedudukan gua tidur pun dah lari dari landasan.

10 comments:

Pipiyapong said...

Macam setan cerita. Lu dah pandai berkawan dengan jin ye skang?

Rambo said...

betul la. konflik beb konflik!

moqh said...

hahaha...sereblum lu xde pikir nak pindah rumah?

laki cikgu kimia said...

nak tanye pendapat orang atas dulu tak? gua boleh jadi orang tengah. takde hal lah.

iyan said...

gua suggest lu jumpe Eza Azmi...
wartawan KL Metro...
dia teror handle kes-kes gini...

Rajuna said...

lu semayang istiharoh je la bo. mintak sekali petunjuk jodoh. leha lenggang ke atau kakak nasi lemak kat simpang tu.

ainfazrin said...

rambo.macam ni lah, pada hemat aku..

entah2 ko ada multiple personality disorder yang ko tak pernah tau. at one point ko rasa nak pecah rumah and it happened that ko terpecah rumah/bilik sendiri.

ok, aku sedia ditampor atau dibaling ke dinding sekarang. hehe.

percaya instincts ko. it works most of the time kan.

Anonymous said...

Kalo geng pemulihan gua, nk suh ngaku gua rasuah benda...

Apa kata lu rasuah kat pencuri
hape2 ke...
Err, ok tak sajesyen gua?


S.YanaZ

Rambo said...

moqh - ha ha ha. tak habis2 nk paksa gua masuk rumah lu!

nas - takpe2.

iyan - hah, nampak sangat awok ni peminat channel 8TV. Pagi2 tgk hot fm kan? kan?

juna - ini lawak. ha ha ha

ain - not this time.

syanaz - rasuah itu dosa.

Rambo said...
This comment has been removed by the author.