Wednesday, October 15, 2008

Disappear: is it me or you?

hah, bila gua berbahasa penjajah maknanya gua tengah panas hati. Bukan gua mahu mengungkit, cuma gua pelik. Kenapa tiba-tiba hilang. Macam magic.

Tetiba je wujud David Blane dalam diri lu, bagi ghaib semua benda. Like..."ting", then nothing there. Macam tu je.

Lantas, lagu Fall Out Boys terngiang dalam corong telinga gua.

Tapi takpe, gua rilek. Gua sudah kebal dengan situasi macam ini. Setakat datang sekejap, singgah bertamu, bual-bual lebih kurang lepas itu lari keluar terburu-buru. Hilang.

Sikit gua tidak hairan. Gua sudah bersedia dengan kuda-kuda. Siap gua telan darah kambing hitam biar hati gua hitam dan kejam dalam diri gua.

Percaya atau tidak. Satu hari nanti lu datang sekejap lagi, singgah bertamu lagi, bual-bual lebih kurang lagi lepas itu lari keluar terburu-buru semula.

Normal. Biasa. Kebanyakkan. Tak rare dah. Polo.

Atau....

Karma ke apa ni?

11 comments:

Ami said...

Bukan karma tuh. Biasalah tu. Nak lg best, disebabkan kau citer minum darah kambing itam bagai, esok² dia dtg nyontot ko dari blakang, pastu blah. Next week dtg, nyontot lg dr blakang pastu blah..

Nasib seekor kambing. Sape bapak dia pun mak dia xtau. Oh, aku merepek.

amazon said...

kalau dtg & nyotnyot dr depan? pehh ngeriii

Cik-Gie said...

darah kambing itam? sedap ke bo? tambah susu sikit le bior kaler cam air bandung

CritiCalThinKer said...

hah satu lagi hal.. nanti ake kasik kusi hebat untuk kau duduk release tensen k!

alif-mikail said...

huu ganazzz

koi bukan takat darah kambing.. daging kambing pun koi sebat..

aaa.. sebut kambing .. koi nak kari kambing....makan dengan roti tempayan.. perghh.. meleleh air liur.. huuu

Rambo said...

ami - ha tau pun merepek.

amazon - amboi skang. lebih pada aku dah ni!!

cikgi - hehehe. apa kale bandung wei. tak rock la.

crtclthnkr - ish. manade gua tensen.

alif - gua tak makan kambing.

ciKenit said...

adeh...
biase la tu rambo.
people like this.:

1. lalang. they don't know what they want in their life.
2. selfish. they want people to give attention to them, tapi diorang tanak langsung amik tau pasal orang. tak penah nak pikir ati & perasaan orang laen, dalam otak diorang cume 'aku, aku, aku dan aku'.
3. manipulative. using people for their own benefit. and ini yang paling keji antara semua.
4. they still not fully grow up. act like one but inside still a kid.
5. they just love to see people suffer because of them. diorang rase superior.

been there rambo...
trust me, i've been there.
but yang funny nye, i'm still hoping.
stupid tahap cipan kan?

huh!
maap le emosi pulak.
:-ss

Rambo said...

ciki - panjangnye....heheheh. ada btolnye tu!

mynncinonet said...

wohooo.. ngatkan mara org ilgkan brg die.huuu rupenyer ade lg yg terselindung rupenyer.. xnk kongsi ngan org ke??heheee

Rajuna said...

gua biasanya melepak sampai kene halau. gua memang muka tak tau paiseh.

lain la kalau gua ada kerja.

Rambo said...

mynn - hehehe.

rajuna - org kampung lu mmg gtu pun. hehehehe