Tuesday, October 21, 2008

From Autumn To Ashes kata itu adalah 'Short Stories With Tragic Ending' dan bagi gua ia adalah sangat benar.

Tragedi. Tragedi. Tragedi. Tragedi

Malam tadi gua tidur lewat. Lebih daripada 24 jam gua menunggu satu jawaban. Hasilnya, mengecewakan.

Gua celik mata pagi ini, gua cari-cari sinar matahari. Tiada. Kenapa mesti selalu begini? Dalam hati kecil gua berkata, mak gua malam tadi agak-agak boleh rasa gua something wrong tak? Itu je yang gua mampu fikir.

Lain. Sebu. Kepala gua berat. Mata gua berat. Kaki gua berat. Hati gua separuh hancur. Err...mungkin lebih.

Kali ini berbeza dengan sebelum-sebelumnya. Gua tahu, setelah apa yang gua rasa dan gua lalui, gua yakin kami berkongsi satu rasa yang sama. Cumanya, ada satu masalah yang menjadi perintang yang terus melintang di tengah jalan.

Gua tidak salahkan dia. Cuma gua fikir kenapa mesti gua tanggung pembalasan ini sedangkan gua tidak pernah tikam ikon hati itu dari belakang? Gua juga terasa seperti seluruh alam maya ini membelot terhadap gua yang sebelum ini menyokong gua dari semua arah.

Gua malas hendak bicara sama siapa-siapa. Sebab gua tahu, ia akan memberikan gua ayat-ayat yang biasa. "ada hikmah sebalik ini" atau "nanti Dia bagi kau lagi baik" bla bla bla yada yada yada.

Kepala gua sungguh berat. Mungkin akibat berpuluh-puluh atau lebih miligram nikotin dan tar meluru ke dalam otak aku.

Dan gua rasa gua mahu rehat.

Oh ya, sebelum gua lupa, siapa-siapa yang cuba tenangkan gua guna perkataan 'relaxlah', 'chill' atau 'cool', gua baling Molotov Cocktail!

13 comments:

Ojie said...

rehat selagi butuh..
nangis selagi perlu..

or0 said...

ala bo,

kompeni jepun kan bule mintak cuti putus cinta 2 minggu..

ye ke? rasenye ade sebab byk kes bunuh diri kat jepun akibat putus cinta nih..

rehat je la..

jom lepak!

ciKenit said...

bekap rembo dari blakang ngan molotov cocktail.
cool2, chill2 pale hangguk!
kan?

or0 said...

opsss...

silap bo, sesudah aku mengoogle, rupanya dpt cuti sehari je..

tp kompeni lu tak kut..

Cik-Gie said...

u sound so serious.
senyum sikit my fren
;)
;)
;)

CritiCalThinKer said...

harap lu lepas level ini.. gua doa tuhan sayang lu selalu..

mynncinonet said...

sy pon nga sedey.. kita same.huuuu

frH said...

aku xtau nk ckp apa selagi xpaham maksud2 tersirat nih .. haih. lebih mudah difahami kalau lebih direct. owh aku bukan org seni, patutlah lemau!!

ilazz said...

alaaa bro lepak la. Lu punyer problem tu kecik jek kalau compare ngn sya punyer..

Rambo said...

tq all.

Anonymous said...

salam..tuan punya badan..
1) kau kena belajar jadi penyabar
2) kau kena belajar jadi penyabar
3) kau kena belajar jadi penyabar
4) kau kena belajar jadi penyabar
5) kau kena belajar jadi penyabar

seterusnya..
6) la tahzan

ada 2 jalan yang kau kena pilih..
a) kau teruskan dengan keadaan kau ni yang aku pasti hancus
b) kau lupakan terus..kau x ingat langsung apa yang berlaku..

itu mind set kau..
pilih..kau bijak..

sekian..
call aku kalau kau perlukan apa-apa..

Rambo said...

erm yup..thnks by the way, but then i dont have an anonymous name in my phonebook. so how can i call u fren?

Anonymous said...

9398 no aku..