Friday, January 16, 2009

Gua nak lullaby Lovesong. Lu nak?



Ini versi live entah kat mana entah.

Hari Rabu. Gua bosan. Lalu gua ambil tindakan jalan ke Subang Parade. Tenangkan fikiran. Bila gua tengok ramai orang, macam lagak. Gua suka. Gua tenang. Macam macam. Bagai.

Ada yang nak pergi gym. Ada yang smart baru balik kerja. Ada yang tak smart balik kerja. Ada yang pakai seluar cerut bawah. Ada makwe gitu. Ada makwe gini. Seronok gua tengok gelagat manusia ni.

Destinasi gua ke Subang Parade hanya 2...err...mungkin tiga. MPH, dulu member gua pernah cakap. Blogger tak true kalau tak pergi toko buku. Kedua, Rock Corner. Gua kalau masuk Rock Corner memang habis. Bukan habis apa, habis duit gua.

Kali terakhir gua masuk Rock Corner, gua borong CD band Dream Theater. Dari album pertama sampai ke latest. Untuk along gua.

Kali ini, gua dah pusing-pusing, gua jumpa satu packaging cantik punya. The Cure Greatest Hit. Ada 3 CD dalam itu packaging. 1 CD akustik, 1 CD biasa dan satu lagi DVD.

Dan malam tadi ada satu lagu tidurkan gua. Tajuk dia Lovesong. Gua nak lullabykan lagu ni, gua single lagi, ada sesiapa nak gua lullaby kan?

Mula-mula gua dengar lagu ini dalam cerita 51st Date. Adam Sandler dengan Drew Barrymore. Mula-mula gua ingat original dari band 311. Rupa-rupanya 311 cover The Cure. Ciss!! Tertipu gua 3 tahun.

13 comments:

ilazz said...

akak mencik tul ngn si robert nih. dh ler lelaki, pakai lipstik plak tu.
ni mesti slalu kena marah dgn mak dia psl curik lipstik.

ciKenit said...

owh, siyes tahik ciki pun ingat 311 punye lagu.
tapi lagu ni memang best.
aaaaaaaaaaaaah...
terkenang kembali zaman2 becinte ngan budak bawah umo dulu.
hehe.

Cik-Gie said...

lullaby sendiri lah!

iyan said...

haha...
sial!
gua pun baru tau nih lagu the cure!
kalau lu tak bwat entry nih mmg sampai mati gua ingat 311 yang nyanyi...

j or ji said...

susah payah robert smiths buat lagu..311 jahanam gak dapat nama.

NoName said...

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am whole again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away I will always love you
However long I stay I will always love you
Whatever words I say I will always love you
I will always love you

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am clean again

However far away I will always love you
However long I stay I will always love you
Whatever words I say I will always love you
I will always love you

aih..dah la smalam terserempak ngan ex bf

Rambo said...

ilazz - jgn benci sgt kak. pengantin lelaki pki lipstik camne?

ciki - tu la kan. haih...same la teringat masa bercinta dengan Drew dulu.

cikgie - ke lu nk?

yan - hah. mesti lu syg gua kan sbb bg ilmu.

ji - gua tak habis menuntut ilmu the cure dulu. kaset beb. tak sempat dengar habis da kluar cd.

- lu paste la kat page lu.

ainfazrin said...

thanks for the englightment. wah. hehe. dah lah aku ni mmg senang tertipu. terkena lagi rupanya.

em. tapi ok gak kalo jadi mcm Lucy dalam filem tu ek. cuma tak tau lah ada org larat ke tak jaga aku.

mrblind said...

jiwang juga rambo ni layan 50 1st date..

apek terror said...

skang gua dh paham keadaan lu....

Rajuna said...

ni kira mengada2 nak kawin la ni eh?

Rambo said...

ain - ok mmg ok. ha ha ha

mr blind - adam sandler beb. bukan kes jiwang.

apek - bagus!

juna - ah lu. bunyi banyak pulak!

abang mat tora said...

Pada aku versi 311 mmg lagi baik kepala goyang dgr beat reggae dia hahahaa tapi utk peminat tegar the cure mesti lah pilih yg ori apa