Monday, January 19, 2009

Hidup dalam past time memang menyakitkan...dan oowh ZF, gua sangat rindukan erangan kamu.

Semalam. Gua pergi acara muzik-kuat-hujung-minggu di Ampang. Atas desakan nafsu gua sendiri. Nafsu untuk konon-konon kembali ke acara mingguan yang sudah agak lama gua tinggalkan akibat hidup melarat satu masa dahulu.

Satu lagi. Melihatkan flyers yang mempamerkan kugiran-kugiran yang namanya semakin besar dalam muzik mellow kemudian laju dan kembali mellow semula serta suara vokal yang menjerit penuh perasaan membuatkan gua semakin bersemangat. Ini mengingatkan zaman muda.

Gua. Baju putih, trucker putih, bermuda, Vans high-cut serta beg kecil cap Deuter di pinggang gua. Cukup bergaya. Gua rasa.

Dulu-dulu, seingat gua. Zaman-zaman gua pergi acara muzik-kuat-hujung-minggu di Johor Bahru, gaya macam ini memang biasa-biasa. Maklumlah, mana boleh pakai selipar nak moshing. Kang, selipar kemana, muka cium lantai simen.

Kasut kena ada. Baju paling kurang pun, rata-rata pakai jenama skate. Pig wheel ke? Ini selalu gua nampak, budak-budak Singapore selalu pakai. Globe ke? DC ke? Ok, DC tak sangat. DVS ke? Kalau agak otai-otai sikit, boleh pakai baju band. Baru nampak orang lama sikit.

Tapi, gua rasa, semalam, gua sorang saja dress macam tu. Nampak sangat gua still living in a past time. Lain dah sekarang ni.

Celaka.

13 comments:

iyan said...

lenkali lu pakai bj 3 quater..
jeans bootcut...
kasut converse...
br hensem!


p/s:semlm gua nmpk ade org dress up mcm tuh kat sane...

Rajuna said...

kalau berani pakai skiny fit.
macam gua

muahahaha

hegira said...

haha.

fashion tragedy.

ainfazrin said...

tak tahu nak cakap apa tapi tak leh tahan ketawa weh. adoi. sakit perut.

tapi confidence ko tu yang best. serius. haha.

Rambo said...

yan - dress tak penting kan? kan? kan? hahaha

rajuna - lu skinny fit? ok.

hegira - nt bout fshion but am telling am old enough.

ain - dah biasa. he he he

tom said...

dah2 la tu bro.ZF takkan idup balik..err..jom buat band?

Rambo said...

lu saje cari pasal tom! err...btol gk tu. hah, tersampuk hantu screamo!

ciKenit said...

ah, tolong cari kan ciki baju 3 quarter...
saiz pompan.
cam pompan dalam cite dharma & greg salu pakai dulu2.
hehe.
:p

apek terror said...

lu dh tampal poster? dtg umah gua kite praktis lagu la ape lagi tgu...

pipiyapong said...

cis..gua dressing macam pergi kedai runcit,tak bising pun..

Rambo said...

ciki - owh itu? hahaha ngam tu. dari dulu lagi cari kan? hehehe

apek - blom. gua tak sempat nak pergi ikea. susah gua pergi kedai frame ajis kompleks ni kang.

pipi - lu lain pi. gua pergi sebab gua nak tengok anak2 muda beraksi. lu....? ha ha ha

AkiM said...

nak senang moshing suar trek a...kasut sport..terangkat beb!!

Rambo said...

tu nak pergi pendidikan jasmani tu.