Wednesday, October 07, 2009

Note to self.

3 jam tanpa rokok. Dari pagi sampai ke lunch break. Lunch break juga tanpa rokok. Lepas lunch break baru sedut. Itu pun setengah batang. Satu pencapaian mengagumkan bagi perokok tegar macam gua ni.

Esok cuba lagi. Tahan selama mana yang boleh. Control ketagihan dengan main game. Bila bos besar tanya kenapa main game, jawap,

"I am try to quit smoking. So now, I am doing a process call diverting my mind to something else."

Boss yang cool akan faham. Boss tak cool tak kan faham.

11 comments:

Encik Akmal said...

bos lu merokok ke tak? kalau dia merokok, tak, dia takkan paham.

StingRay said...

bagus hang nih...

dewajiwa said...

syabas inspektor sahab. kipidap.
kalau bleh tahan tak berasap sampai 6 bulan berturut, ada harapan Converse lain plak sampai. mana tau, dapat plak Jack Purcell rare kan? heheh.

Hashauda said...

gud luck! moga bertambah sihat.. ;)

balqissy said...

bagus3! cuba sikit2, jgn gelojoh, k.. ^.^

Rambo said...

akmal - faham, cool. tak faham tak cool la.

stingray - rokok dah mahe. tambahan dah tua dah.

dewa - oit2 lari topik ni. wa terajang kang. ha ha ha

hashuda - tq.

balkis - yup. rileks yang istiqamah.

dewajiwa said...

kah kah kah!

Anonymous said...

gua dah cakap. gua punya komen pun lu tak keluar. gua sokong dewa jiwa. jangan takut la bang.

Rajuna said...

bphc straight edge emo

iyan said...

PARIT RAJA SXE HARDCORE + 2 STEPS!

Rambo said...

dewa - gelak lu eh? cilakak!

anon - berpuluh kali gua baca, tetap gua tak dapat tangkap lu punya mesej.

rajuna - hotak lu!

iyan - ni lagi sorang. 2 step 2 step, lu ingat gua ni muda remaja lagi nak 2 step sana sini?