Wednesday, April 15, 2009

Kahwin.

Memandangkan gua baru lepas pergi majlis kahwin kawan gua, topik yang hangat diperkatakan sekarang adalah kahwin.

Gua masuk pejabat, tengok email kawan-kawan pun berkisarkan kahwin. Tarikh lah, tempat lah, itu lah, ini lah. Bosan gua.

[,]

Sebelum itu, gua ada bual-bual dengan rakan sekerja gua. Chinese guy. Pasal kahwin. Dia cakap, belanja kahwin orang Cina lebih kurang RM 80000. Siap segala. Dari mula sampai habis majlis. Tak masuk bulan madu.

Sebelum ini, bila orang tanya gua pasal bila nak kahwin, gua akan jawap;

"Rileks. Gua saja bagi kawan-kawan lepas dulu. Nanti datang majlis gua dengan anak-anak. Gua kan suka budak-budak."

Tapi, lepas ini, bila ada orang tanya gua pasal kahwin, gua akan jawap;

"Gua nak kahwin dengan Amoi, tapi duit belum cukup. Sebab itu gua bujang lagi."

"atau macam amoi."

Settle.

8 comments:

or0 said...

bole aku tiru alasan ko tu tak?

yang part amoi tu..

i'm the girL said...

aku nak kawen... huhu

Rambo said...

boleh boleh sila.

Rambo said...

kawen? owh sila2.

frH said...

haha. cool.

xpon jawapan kau, aku nk kawen dgn gadis india. tgh tunggu diorang dtg minang, tp xdtg2 lg ;)

Rambo said...

errr...itu tak cool. he he he

mariati83 said...

taste ko blh tahan....

ainfazrin said...

hakhak.jangan rambo. sekali betul2 ada amoi yang suits taste ko muncul..mulut aku selalu masin tau :P

eh, ke mmg dah ada 80k dlm bank ni? hehe.