Monday, April 06, 2009

Transporter.

Minggu lepas. Hari Rabu untuk lebih tepat. Gua mendapat tugasan. Bukan tugasan biasa-biasa. Kali ini lain sikit. Bukan kerja-kerja menyelenggara mesin, bukan kerja-kerja upkan mesin yang tengah down.

Kali ini, tugasan gua, mudah. Pergi KLIA, jemput salah seorang jurutera Jepun. Gua sangat teruja. Ada dua sebab...err...mungkin lebih.

Satu. Dah lebih setahun gua tak jumpa jurutera Jepun ini. Lama tu. Pulak, perangai memang 'in'. Tak kutuk orang tak sah. Melawak macam kumpulan Sepah. Mahu tak teruja gua.

Dua. Gua dah jadi macam Jason Statham dalam The Transporter. Kena transport orang. Dari point A ke point B. Gua dengan Frank Martin tu bagaikan pinang dibelah dua. Sama. Bergaya. Suka pakai suit hitam, kecuali gua dah berubah hati dengan warna kegemaran sekarang ini.

Tough pun tough. Tangkas, bijak, licik, semualah. Cuma dia botak dan gua berambut panjang. Dan kami memandu kereta buatan Eropah. Warna hitam. Cap je lain.

Tiga. KLIA. Gua sangat suka ke KLIA. Dengan bersebab. Gua suka tengok orang macam-macam. Dari segala benua. Benua Afrika, Eropah, Amerika, Asia, Asia Barat. Macam-macam warna ada. Fesyen. Kasut, seluar, baju. Ada yang macam balik haji, macam artis Amerika nak pergi anugerah Academy, ada yang rileks-rileks. Macam-macam. Seronok gua.

Dan yang paling penting, perangai orang. Memang senorok dapat observe perangai orang. Mana yang educated, mana yang selamba, mana yang manjang nak control ayu. Kalau parking KLIA ini murah macam pergi main badminton kat Subang punya court, 50 sen sekali masuk, memang setiap malam gua tenangkan perasaan kat KLIA.

Sambil gua tunggu jurutera Jepun sampai, gua sandar pada tiang hadapan dengan Dewan Ketibaan. Dengan kaki sebelah kanan gua tapakkan sekali pada tiang yang sama. Sambil baca Art of War, sambil tengok orang lalu lalang. Bergaya. Macam Takuya Kimura pun ada.

"Excuse me. I think i do know you." tegur seorang gadis. Muka biasa biasa tapi comel. Dressing pun rileks-rileks. Basic tee dengan jeans dengan All Star. Sandang Deuter bersaiz sederhana.

"Hmm...really? I dont think so. I am not an actor or something. How can you know me? Salah orang kot."

"Err....I know that eyes, with half covered. Just curious. Bukan awak ke yang gambar muka half covered dengan CD The Cure? Somewhere in blog or something."

"Hmm..yes I am."

"See. I told ya"

Lepas borak lebih kurang, kenalkan diri lebih kurang. Dia beredar. Wanna catch the bus katanya. Dan name card dia berserta no telefon kat tangan gua.

[,]

Dalam perjalanan untuk ke Ampang, gua buang name card itu. Mungkin perangkap. Well, I am on the job. Transporter, remember?

Sampai rumah, menyesal. Entah apa gua fikir gua fikir pun gua tak tahu.

10 comments:

JarvisKoker said...

cilakak. lu pergi buang apa pasal??? cun ke tak?

Rambo said...

i am in a job. Transporter. Remember? Rules number 3. Never believe in others.

or0 said...

ek elle.. sombong tak bertempat..

takpe nanti awek tu bc post ni die ym le ko...

stam said...

waddefak man?!!! dia cuba mendekati lu untuk mendekati aku lah!

ainfazrin said...

hahaha. pasni kalo jumpa ko kena ajak minum teh tarik. takleh bagi namecard je. kecik ati awek tu, rambo. ;P

i'm the girL said...

erm kompem kalau aku jumpe ko i wont give u my namecard...
hahahaha
rugi la ko rambo

frH said...

kau ni dah kenapa??? pegi buang namecard awek!!
(tolong emo)
hehe

gile glamer lu beb. awek KLIA kene buang namecard pn kenal lu

Rambo said...

oro - bukan sombong. i am in a job. Transporter. Remember? Rules number 3. Never believe in others. ha ha ha

stam - percaya ke? ha ha ha

ain - err...teh tarik?

arjee - bg lain la. boleh?

frh - yelah-yelah. nnti aku cari balik kat ELITE tu.

i'm the girL said...

hahaha...
kalau da gitu, nak bagi kaseh sayang pon kompem ko rejek....
hopefully awek tuh baca blog ko nih la pastuh die kecik ati...
:-p

mariati83 said...

ciss sgguh....