Friday, April 10, 2009

Ok. Lu tak rock? Tak apa. Gua ok. Ok?!

Hari ini. Gua tinggalkan jauh segala romantis. Tinggalkan ayat berbunga-bunga. Tinggalkan fantasi indah. Tinggalkan Marquez, tinggalkan Gaiman, tinggalkan Imaen. Untuk sementara waktu. Adrenalin dalam diri gua meningkat.

[,]

Rabu. Sedang gua rileks-rileks depan tv sambil baca suratkhabar yang ayah gua tinggal dalam kereta gua. Gigit Chacos sekali, selak suratkhabar sekali. Syncrhonize. Macam kerja antara omboh dan juga injap.

Secara lazimnya, gua memang malas baca suratkhabar. Selalunya, gua rasa macam baca iklan. Cerita bukan-bukan. Langsung tak informatif. Kadang-kadang. Jadinya, gua biasa mula baca suratkhabar dari belakang. Baca bahagian sukan dahulu. Baru ke bahagian depan perlahan-lahan.

Tiba-tiba, bila sampai muka surat kedua terakhir bagi gua, terpampang sesuatu yang buat gua terpana. Kaku. Pegun. Mulut gua berhenti gigit Chacos, tangan gua kaku nak selak suratkhabar.
Totally freeze. Bukan muka makwe Petronas yang mukanya mirip Budak Comel dari Kampung Melayu, bukan kereta hitam model baru. Bukan ini lain. Lagenda.

[,]

2007. Gua bekerja di butik mahal BP Mall.

"Ashlyn, gua mahu cuti Sabtu ini. Boleh?"

"Mahu buat apa? Mahu dating ke?" Ashlyn balas sambil lenggok gaya bahasa Mandarin.

"Bukan la. Wa mahu pergi JB. Ada sepupu gua kahwin la. Lagipun gua mana pernah ambil cuti maa."

"Ok lah kalau itu macam woo. Janji Ahad lu datang kerja. Full day. Boleh?"

"Cantek! Kiss sikit. Muah. Ha ha ha"

Hari Sabtu yang dijanjikan. Gua, Along gua dengan seorang member abang gua nama Molor gerak ke JB. Petang. Bukan ke majlis kahwin sepupu gua, tapi straight ke Stadium Tertutup MBJB. Gua lengkap, jeans koyak dari peha ke lepas lutut, baju hitam tulisan Caliban, kasut All-Star hitam.

Mula-mula gua rileks-rileks duduk tempat paling atas. Maklumlah, lepak dengan brader-brader, kena act macam brader-brader jugak-lah. Tapi, bila tune dia gua dah dapat, tak ingat apa. Lantas gua turun ke depan pentas. Itu jam, gua memang dah masuk hantu.

Gaya Amy, Hillary dengan Joe Wings buat gua jadi gila. Kerasukan. Itu jam, last song. Gothik Malam Edan. Macam dalam CD suara Amy tarik. Gua. Orgasm. Sing-a-long sambil berlengging, sambil baju gua kat tangan. Banging sambil pusing-pusing baju ke udara. Macam orang selalu selalu buat kat Woodstock.

Konsert Search Selepas Banjir. Terbaik. Seminggu gua sawan Search.

[,]

Sekarang. Ada masa lagi. Sebulan. Itu pun kat Penang. Gua tunggu yang dekat Kelumpo. Ogos. Untuk maklumat lanjut, google sendiri. Banyak blog dah tulis detail konsert ni. Tapi, ini memang gua suka. Sikit. Sibuk rehearsal dan training kot.

Sekarang baru April. Ada masa empat bulan lagi untuk gua kecikkan peha gua, cari seluar kulit, ketat, baju tak payah kisah sangat, pakai singlet pun ok. Kasut Aliph high cut. Rambut kasi panjang lagi. Apa nak jadi, jadilah. Gua tak peduli.

Amacam? Ada berani? Last konsert ni. Esok esok tak ada dah. Bersara dah diaorang ni semua.

8 comments:

mynncinonet said...

nk ekooot

ophy said...

... macammane ngan azam tahun baru saya? =P

en. strawberry kambing said...

cool weh..

ainfazrin said...

alaaaaaa. tengah menganggur ni lah ada konsert bagai. mana nak dapat duet nak beli outfit etc ni..isk. btw,for previous comment; saya ni hati kental sket, tak reti jatuh2 cinta ni weh, dun wori. hakhak.

apek terror said...

dtg umah kalau nak chop t shirt search...sweet charity pun ade...

Pipiyapong said...

Heh..gua akan follow tour ni. Lu mau ikut tak?

Rajuna said...

gua dah stenbai lagu tribute
isi dan kulit versi grindcore
perlukan vokalis

Rambo said...

min - hmmm meh sini meh.

ophy - errr...err...errr...he he he

esk - ape sial strawberry kambing? ya ya ya. i know i know.

ain - itu biasa. memang selalu macam tu.

apek - chop or cop or print or silkskrin?

pipi - boleh. Kerja gua tinggal belakang. amacam?

juna - perghhh...baik! versi poison the well boleh?