Wednesday, April 08, 2009

Seorang diri.

Gua benci bila duduk di rumah seorang diri. Kadang-kadang gua suka, aman, damai, boleh bagi masa untuk feel myself..err...maksud gua masa untuk diri sendiri. Tapi, kadang-kadang gua benci. Sebab tak ada orang nak ajak bercakap. Macam sial. Well, human is complex.

Bila gua duduk seorang diri di rumah seorang diri, segala jenis Lucifer akan datang dekat. Siap bawa kawan-kawan lain. Dah la iman gua lebih nipis dari kulit bawang besar. Bergayut kat telinga gua. Suruh itu, ini. Berbisik. Meracuni fikiran gua.

Sudahnya, gua hilang arah. Prejudis. Fikir bukan-bukan. Monolog mengarut bagai. Baca teks mesej pun tak betul. Baca lain, balas lain. Siap gaya marah-marah. Maaf.

Ketahuilah wahai perempuan, gua langsung tak ada niat untuk melukakan hati lu walau satu per empat milimeter panjangnya. Ok, gua percaya. Tapi, tolong cepat sikit eh? Time is running out. Remember?

Hah, puas hati kau Lucifer?

Bukan ke bagus andai ada satu dewi yang datang bila gua tak kerja.

Datang untuk berbual. Duduk sebelah gua, bicara tentang masa depan. Keindahan masa depan. Atau, cukup sekadar duduk dihadapan gua sambil bertentangan mata dan tiada kata-kata yang perlu diucapkan sambil tangan tergenggam erat. Mengamati saat-saat indah itu.

Atau tolong gua masak kat dapur. Buat jemput-jemput ke apa ke, lalu terus bergurau senda sambil baling tepung antara satu sama lain, conteng muka antara kita lalu ketawa berdekah-dekah. Comot dan comel.

Fantasi itu memang indah. Celaka!

3 comments:

ainfazrin said...

waaaaaahhhh. jemput-jemput. hehehe.
untung jadi wifey rambo ni. dah lah romantic, ringan tulang pulak tu. hehe. ;)

ciKenit said...

rembo...
i know how u feel.
:)

Rambo said...

ain - hoih hoih. jgn jatuh cinta dengan gua! ha ha ha

ciki - he he he. saya juga!