Tuesday, July 15, 2008

Bila Medula Oblonggata gua buat kerja. Macam haram!

Malam tadi, gua call seorang teman. Teman yg...entahla. Gua pun tak tahu hendak kategorikan dalam mana. Rock ke, balada ke, irama Malaysia ke. Sakit jugak kepala gua ni.

Lama sudah gua tak berbual dengan minah ini. Habis segala keluar balik. Segala Pandora Box dalam minda sedar dan separa sedar gua terhambur keluar. Bersepah di lantai minda sedar dan separa sedar gua.

Bangun pagi, hendak pergi kerja, gua kutip satu-satu benda-benda yang sudah berselerak. Letak balik dalam Pandora Box, susun cantik-cantik.

Tiba-tiba, dalam perjalanan ke pejabat. Sambil dengar radio, gua sing-a-long satu lagu. Lagu english.

"Baby, i dont want to......na na na na.. Im inconsolableeee"

Tiba-tiba gua tersedar sudah mencemar duli. Cemas! Cilaka Madula Oblonggata gua ni. Boleh pula dia kawal minda separa sedar aku nyanyi lagu Backstreet Boys!

Sekarang gua tengah fikir, macam mana gua hendak naikkan lagi point rock gua setelah kene demerit sebab sing-a-long lagu Backstreet Boys?

9 comments:

tomok said...

haaa itu yg yg selalu jd kt wa 2....kengkadang tanpa sedar wa nyanyi lagu sofaz.....kengkadang wa humming lagu click 5....bukan salah wa,semua salah minda separa sedar wa...hehe

broken_nigina said...

bahaya bahaya..

pipiyapong said...

peh..backstreet boy lepasnya..hilang lu punya rembo..!!

artsoul said...

alah,layan je...bkn slalu ponnn...

salam kanal..

Rambo said...

tom - lu memang dah berubah bro!

broken - tu la. bahaya kan?

pp - tu yg gua runsing ni. Saham rembo dah turun.

artsoul - salam kenal. Mana boleh! Tak rock la. hahahah

eamy said...

hahahaha
aper cer bro?!
layan backstreet boys
rilek2

apek terror said...

lu tukar name lain la...mohd ariff ker coz dia suke band tu....

makin licik ko yea..so dulu mmg layan this boy band ar bkn caliban yea..

ciKenit said...

pergggh...
backstreet boys tuh.
lepas nih rambo dressing suwa besa, baju besa topi senget serba putih la ek?
caya la rambo!!
*sengeh2*

Rambo said...

eamy - mana la gua tahu. tetiba je. separa sedar ni mmg cilakelah!

apek - lu ni kang wa cakap bangang, marah!

ciki - peh. cant imagine! gila gay!