Monday, July 28, 2008

Tolong berikan gua vaksin escapism yang infiniti.

Sebaik sahaja gua melangkah keluar bilik mesyuarat tadi pagi, otak gua dapat satu alarm dari hati.

Beep...beep...beep. Laju.

Kira kalau dalam siri House, alarm sebegini biasanya bunyi bila degupan jantung pesakit jatuh dari tahap normal. Lalu, doktor-doktor atau perantis House akan bergegas bertungkus-lumus bagi electric shock. Itu cerita House.

Gua? Apa cerita? Gua.com? Apa jadahnya gua.com!

Gua sedari vaksin escapism yang mendiang Heath Ledger bagi pada gua semakin berkurangan. Sudah mahu habis. Mood Joker dalam diri gua semakin pudar. Escapism diri gua terhadap dunia realiti yang sedang gua lalui ini sudah semakin menghilang.

Gua perlu segera mencari vaksin lain.

Sekarang gua berjaya. Untuk sementara. Gua ulang. UNTUK SEMENTARA. Gua mintak daripada Dave Grohl. Dia bagi sedikit sahaja. Mungkin cukup sampai hujung minggu.

Minggu depan mungkin gua ada vaksin baru. Itu pun kalau Toe bagi vaksin dia sikit pada gua.

Gua perlukan satu vaksin escapism yang infiniti. Vaksin daripada mereka berzodiak Pieces mungkin. Yang terbaik. Tapi aku belum pernah cuba.

8 comments:

deaf_angel said...

biar betik? dave grohl? kirim salam eh..muehehee

eamy said...

arini sy buat vaccine kat lab
mau?
klu nk sy wat extra sket
hahaha

ciKenit said...

ciki juge mahu escapism yang infiniti.
teh-o ais berbuih2 tak bisa lagi membantu.
ciki semaken tenat....

rambo, tolong ciki....
:((

Rambo said...

deaf - gua xjumpa dia. gua suntik vaksin dia dari aura dia je. Amacam?

eamy - yg awk buat xmo. nk yg awak punya boleh?

ciki - hmmm..."why so serious" hehehe

apek terror said...

curios gua dengan comment atas pada name rambo nie...

bukan pe just wonder yang that comment kene read with nada manje juga ker??? haha (guling lagi..)

ingt janji toe!toe! 86 with cikenit or toki asako haha...

ciKenit said...

ciki - hmmm..."why so serious" hehehe <-- urgggh... tak bleh pakai. tak bleh pakai. yang laen plis! huhu.

eamy said...

wah!
demand yeh...hahaha

Rambo said...

apek = gua bg lu nama KING OF OFF TOPIC

ciki - ok nnti cari lain.

eamy - of cos. y nt. eh mcm pernah dengar je kehkehkeh