Monday, July 14, 2008

Peta hujung minggu wa. Agak-agak berapa kilometer wa dah jalan hujung minggu lepas?


*yang berwarna merah itu adalah perjalanan aku.


11 Julai 2008, 18:43.

Gua balik kerja. Penat lepas redah jam. Member baik gua dari sekolah call. Minta tolong angkat barang-barang dia kat Paka.

11 Julai 2008, 23:15.

Gua call member gua sebab gua dah sampai Port Dickson. Badan penat. Hendak cari tilam dan bantal cepat-cepat.

12 Julai 2008, 10:00.

Pengembaraan bermula. Paka, gua datang!!

12 Julai 2008, 11:30.

Jalan yang dulu gua cuak gila nak drive naik. Sekarang gua drift-drift je guna van sewa Nissan Vennete yang member gua sewa. Jalan Bukit Putus.

12 Julai 2008, 11:45.

Gua senyum sinis. Lalu tempat kelahiran ramai reformis (gua rasa la). Area Kuala Pilah ngan Jelebu. Chaos KP! Nampak Kampong Jemapoh. Senyum lagi.

12 Julai 2008, 12:40.

Mengimbau kenangan sekolah menengah 10 tahun lepas. Bandar Seri Jempol. Nama dah tukar. Dulu, Bandar Baru Serting. Usha-usha umah sewa cikgu disiplin gua. Tak jumpa. Kalau jumpa, aku nak panah bom. Terasa ada kemajuan. Sudah ada 7 eleven. Dulu, gua fly beli rokok kena ketuk rumah orang. Sebab rumah orang itu jual rokok.

12 Julai 2008, 15:02.

East Coast Mall. Most happening Place in Kuantan. Gua tak tahu. Gua baca je apa yang diaorang tulis kat sliding door tu.

12 Julai 2008, 19:25.

Tiba-tiba gua dah siap mandi laut kt Cherating. Maghrib pun maghrib la. Janji gua dapat celup kaki kat Laut China Selatan.

12 Julai 2008, 21:12.

Tiba - tiba gua dah sampai Kuaters Stesyen Janakuasa TNB Paka.


Perjalanan balik adalah reverse process. Gua malas nak tulis panjang-panjang.


14 Julai 2008, 8:oo.

Cilaka! Massive jam. Dah relax-relax hujung minggu gua tenang je tanpa sebarang traffic jam dan di kelilingi tumbuhan hijau. Dan angin pantai. Celik mata je, bersusun kereta depan mata. Nasib baik gua relax, hati gua berbunga-bunga.

Walaupun penat, gua puas. Lari dari masalah kotaraya ini dan kotaraya hati. Rasa macam nak apply cuti pulak!!

5 comments:

tomok said...

pergh....pegi x ajak gua....

ciKenit said...

minggu ni pulak ke pemamggil.
amacam?
ada bran??
:)

Cik-Gie said...

hah
part lalu bdr baru serting tu nostalgia jek.
kan abang senior, abang rambo?

saiful said...

aku tau nape ko pegi paka...

aku tau nape ko g tepi laut..

sumenye aku tau...haha..

kalau nak lega kene ade port beb..hehe..

licik2...

Rambo said...

tom - wa bukan xnak ajak. tapi tom.....

ciki - xbrani la ciki. hehehe

cik gie - tau pon kau. weh jgn pggl aku abg. meremang bulu roma aku.

saiful - ish lu ni! wa tumit lu punya siku kang!