Tuesday, December 08, 2009

Gejolak perasaan.

Gua perasan. Tulisan gua sekarang dah tak semacam dulu. Tak se-miserable dulu. Tak se-funny dulu. Tak se-emo dulu. Tak berapa menghanyutkan macam dulu-dulu.

Gua pun tak tahu kenapa.

Bagi gua, mungkin otak gua terlalu banyak benda yang gua fokuskan. Dengan hujung-hujung tahun ni, banyak benda gua nak kena settlekan. Speech untuk Annual Review syarikat gua lah, lagu dan kod gitar Hey Jude yang gua tak hafal lagi untuk Annual Diner pula. Belum kes gua kena paksa nyayi lagu Linkin Park (LP, WTF!) dengan Principle Engineer gua dari Jepun lagi. Grrrr...!

Belum kes kejar semula benda yang gua belum dapat lagi. Wish list tahun ni baru satu dua benda dapat. Kasut Vans Era dengan Converse putih high cut belum dapat lagi. Basikal Wheeler Pro 49 pun tak dapat lagi. Cable coil dengan spark plug cable kereta hitam gua ada-lah gua dapat. Secara terpaksa. Grrrr...!

Atau mungkin gua lebih fokus kepada manusia tersayang di negeri hujung tanah sana. Ada brader dari Libya bagitau gua, kekurangan imaginasi gua ini disebabkan oleh kuat bercinta. Itu pasal kurang emosi dan miserable. Macam dulu-dulu. Kalau ada pun setakat picisan.

Masuk akal juga. Kalau tidak, masakan King of Letup pun jarang-jarang letup dah sekarang ni. Tak gitu King?

Atau modjo gua untuk menulis dah semakin menurun dah.

Mungkin gua kena banyak lagi membaca. Mungkin cerita-cerita tentang pemberontakkan. Macam 'Hang Jebat The Untold Story', kalau ada.

Atau cerita cinta terhalang antara dua darjat. Kes mak bapak tak suka bakal menantunya sebab dia kaya, bakal menantu kurang harta.

Atau kisah pembunuhan ngeri. Stail darah tersembur sana sini. Tangan, kaki berterabur. Usus terkeluar, perut terburai. Baru ada inspirasi.

Tak pun tengok DVD cerita komedi romantik. Auuuu!!

Settle.

10 comments:

Paan said...

Gelojak perasaan, bukan gejolak.

laki cikgu kimia said...

x jugak. gelojoh perasaan.

Plain Jane said...

betul2
klu happily bercinta,
imaginasi nak menulis tu kurang ah
dia kena meroyan baru bole tulis byk2

nursarah87 said...

gejolak atau jentolak..haha

banyakkan membaca dan mengembara..baru idea mencurah-curah..

Rambo said...

paan - kau pasti? wa dah ckeck kamus dewan edisi empat ni. he he he

nas - amboi amboi. sekarang ni berbual kau kearah lucah je eh. mentang-mentang nak masuk gomen.

jane - yeke?

sarah - dah banyak baca. tapi still tak cukup.

Cik-Gie said...

jangan riak rambo
:))

Rajuna said...

kalau lu tak tau nak menulis lu amek la gamba gua banyak2. sumpah gua akan tutup mulut gua dengan tangan bila lu amek gamba gua. tak pun lu amek la gamba kaki gua yang panjang ni...ahahaha!

Rambo said...

cikgie - tak riak le. mana ade.

Juna - macam haram!

frH rasa emosi rambo dah jadik floating rambo dah said...

perghh .. blog ni dah kene tukar nama emosi dah .. xsesuai ..

Rambo said...

itu bukan sebahagian emosi ke? ke?