Tuesday, August 12, 2008

Degupan jantung akan semakin kencang bila berhadapan dengan makwe yang kita suka. Ilusi atau realiti?

Tengah hari Sabtu itu, gua dengan Kod, dalam mood yang bosan. Habis semua channel dalam Astro Max gua singgah. Sampai ke Vaan gua dengan Kod layan. Akhirnya, kami singgah di Ria, cerita KL Menjerit.

Dalam hati gua memberontak. "Apa jadah KL Menjerit?". Sebelah lain gua kata, "Takpe, layan je. Dari boring gila ni."

Setelah keputusan sebulat suara di capai bersama Kod, maka, gua dengan Kod pun melayan KL Menjerit di tengah hari Sabtu itu. Satu demi satu babak, gua dengan Kod layan. Sampailah satu babak. Si Shahrul macam menggelabah time Ayu keluar hendak pergi kerja.

Itu jam, Kod bersuara. Memecah kesunyian tengah hari Sabtu.

"kau agak, kenapa Shahrul jadi gelabah gitu?"

"entah. lapar kot?" gua jawap.

"tu tandanya, dia suka kat minah Ayu tu."

"kalau kita jumpa orang yang kita suka, confirm gelabah. tak banyak, sikit." sambung Kod lagi.

Gua dengar sambil fikirkan akan kesahihan teori itu. Memandangkan gua bukan daripada golongan pelajar psikologi, gua gagal mendapatkan jawapan.

Sudahnya, teori itu gua terima, simpan. Di samping itu, gua observe sikit-sikit pada pemerhatian gua kepada set sosial sekeliling gua nanti.

Tapi..betul ke?

14 comments:

frh_amazon said...

owh, itu sgt betul ..
im no guessing.
btol. btot. botot.

apek terror said...

gua gelabah bila time lunch bulan puasa kene beli food...

tgk gua pegi course sabtu ahad..x g gig mcm haram..

Ojie said...

gue jumpa sesiapa pun for the 1st time akan sedikit berdegup jantungnya..
hahaha..
even perempuan..
tp kalo jumpe org yg kita suka, makin berdegup2 nonstop..
bahaya tuh..

ciKenit said...

abes tu, cemane kalu orang tu jenis darah gemuruh?
jumpe orang, gelabah.
jumpe kucen pun gelabah.
takkan dia suke kucen kot??

p/s: ini adalah dari pemerhatian diri sendiri. gelabah oke nampak kucen... dem!!

or0 said...

betul

pipiyapong said...

gua gelabah time mangaji je..time lain ok..

S.YanaZ said...

Enche RAMBO,
Bukannye setakat mengelabah...kena pening2 sket...kuar peluh lebihkuranggg.

Ahh, taim tuh mmg confirm lu dh sangkut sama aweks.

azni ahmad said...

tapi saye dulu memang berdebar when meet u rambo...

sumpah tak tipu... tp...dh nasib kan..

azni ahmad said...

awak ade perasaan mcm tu ker bile kite lpk lepas game?

or0 said...

wuiyoo... ade peminat la rambo..

aRe You? said...

i x gelabah jumpe awek..
tp gelabah kalu jumpe laki ah :))
otomatik pangai jd lain..sal ah?

Rambo said...

frh - btol eh? hehehe
*berdebar tggu

apek - munafik! tipu gua

ciki - tu dah kene berubat cara kampung tu ciki.

oro - fuh! ok.

s.yanaz - ni lg real. siap berpeluh lg. lg sohih nih!

azni - sejak bila awak x pandai eja nama sendiri?

ayu - vice versa. normal things.

alif-mikail said...

"mohong je tu.. "
"betui koi cakap.."
"eleh! hati kecik.."

Lantak le kowang nak gaduh.. aku nak tido sat...

aRe You? said...

anda sudah d tag :D
do visit my blog ;)