Monday, August 11, 2008

"kita balik ini, drive relax-relax sudah". Relax-relax my a**!!

Dari pagi tadi gua asyik terkulat-kulat mencari idea. Tiada. Kosong. Empty bak kata 'lidah emak' gua.

Pagi tadi, dalam perjalanan ke pejabat, gua sudah ada idea baik punya. Tapi, setibanya gua di pejabat gua. Lepas sarapan pagi air Nescafe, otak gua kosong. Hilang terus idea-idea bernas gua. Yang tadi singgah menyapa.

Gua suspect, sel-sel darah merah gua mengular. Patutnya dia perlu bawa oksigen segar yang dia ambil dari paru-paru straight away to brain. Tapi, berhenti sekejap smoking barangkali.

Ini semua mungkin effect daripada perjalanan gua yang jauh semalam. Dari Bangi terus ke Johor. Singgah kampung sebentar. Menjalankan tanggungjawap sebagai anak yang gua sudah abaikan dekat 3 bulan.

Kemudian, dari Johor terus pulang ke Foo Equine Fighters Park semula menaiki kereta gantian gua. Kelisa. Perjalanan menaiki Kelisa yang sudah agak berumur memang kurang selesa untuk berjalan jauh. Gua gagah kan jua demi tugas hari esoknya.

Samping itu, gua perlukan sedikit pemangkin. Lantas gua capai dua tin Nescafe. Minum sambil memandu. Cergas.

Member gua cakap, gua dah macam watak Hammy dalam kartun Over The Hedge. Si Tupai Merah Amerika yang hyperactive setelah minum air isotonik.

Tepat 2 setengah jam, gua sampai dengan selamat.

Hasilnya. Jam 1 pagi, gua resah. Serba tidak kena. Golek kiri, salah. Golek kanan, salah. Tengok kipas salah. Terkebil-kebil. Sudahnya, jam 230 pagi baru gua tidur.

Sekarang, gua rasa, gua macam berada 3 kaki di udara dari tempat gua duduk.

6 comments:

Ojie said...

3 kaki di udara?
patutnya boleh nampak dr cnie..
tp xnampak2 pn?
hahahaha..

ciKenit said...

3 kaki di udara?
ade 2 sebab salu berada di awang-awangan nih...
satu: tak cukup tido.
dua: sedang becinte ye????
muahaha...
*makan popcorn depan blog rambo*
:D

apek terror said...

repair solid snake ker?
ade bwk bende aku pesan x rambo?

Rambo said...

ojie - 3 kaki je bukan 30 kaki. hehehe

ciki - satu tu betul. dua, mungkin tak la. ada lagi. teh o ais buih. hehehe

apek - haah. masuk spital. misi gua nak kalahkan MHCC. xde bawak.

eamy said...

hahahaha
tengok kipas yeh?
ke kira bunga kat cadar?

Rambo said...

eamy - haih! cari keruh ni namanya!