Tuesday, August 05, 2008

Kenapa hendak guna ink? Guna permanent maker pen sudah.

Tiba-tiba gua sudah berada di dalam kedai Miami Ink. Duduk atas kerusi. Tangan kiri gua sudah ada stencil. Gambar frame. An old frame with all those curvy things. Dalam frame itu ada tulisan, "GAMBATE". Font 'stencil'. Ala-ala tulisan askar dekat weapon box tu.

Gua keliru. Apa hal "GAMBATE"?. Gua suspect Yoji Harada yang perangkap gua. Ami James dengan relax ink tangan gua. Kaler hitam.

Sekejap lagi gua dengar telefon gua punya alarm. Gua fikir. Apa hal telefon gua bunyi alarm tengahhari buta.

Poof!

Gua mimpi rupanya. Gua tengok jam sudah menunjukkan 7:40 pagi. OMG! Gua dah lambat. Terpaksa gua buat skill 2 dalam satu ketika gua mandi. Gosok gigi sambil sabun badan sekali. Warm up solid snake gua lebih kurang, kenakan pakaian yang bersesuaian lebih kurang, sarung kasut leather putih gua, jalan.

Sampai di pejabat gua, gua antara yang awal. Masih boleh relax-relax lagi.

Tepat jam 10:05 pagi, director gua call. Suruh gua turun dengan section manager gua. Berdebar. Apa hal nak kena gua dengan section manager gua turun sekali ini. Gua disuruh lepak meeting room dulu.

Berdebar gua tunggu.

Setelah setengah jam, gua keluar meeting room dengan muka yang sangat manis dalam hidup gua. Gua genggam erat satu surat. Confirmation letter.

"we are proud to be announce you as a permanent employee at this company"

Macam itu lah lebih kurang bunyi salah satu ayat.

Gua timbang balik. Padanlah Ami James sibuk hendak ink tangan gua.

4 comments:

ciKenit said...

waaaaaaaah...
sudah jadi permanent employee.
congrats rambo!
:D

keje bagus2 keh?
gambate rambo-san!

eamy said...

congrats!!


*not in d mood utk type pnjng2

apek terror said...

gua bagi lu tatu manusia licik mau?

kasut leather putih suci macam jiwa gua...

Rambo said...

ciki - tq

eamy - tq v mch

apek - gua igt gua nk soh Ami James tatoo gua gambo cicak.