Monday, December 15, 2008

Disebabkan entri tag gua yang kat bawah ni macam sampah, cepat-cepat gua buat entri baru!

Satu petang tu, gua balik daripada pejabat. Penat. Letih. Kepala berat fikir macam-macam. Dalam kepala gua mahu cepat-cepat masuk rumah, layan MTV ke, Channel V ke. Takpun Hitz.tv.

Biar lapang sikit kepala gua dengar lagu-lagu pop kontemporari. Takkan gua nak layan playlist oldschool hardcore gua time-time penat ni. Mahu bersepai bilik tidur gua kang.

Sampai kat parking kereta, gua nampak ada satu kereta merah, satu kereta hitam. Bermakna dua daripada 3 orang rakan serumah gua yang lain sudah balik. Selesai gua park kereta, lantas gua masuk rumah cepat-cepat. Katy Perry dah terbayang-bayang dalam kepala gua.

"hello!" seraya gua melangkah masuk rumah dengan nada separuh bergurau.

"dah tak reti bagi salam dah?" housemate 1 tegur gua.

"dah tak faham maksud sarcastic dah?" gua balas sambil buat muka ketat.

Katy Perry entah kemana, MTV entah kemana. Lantas gua naik atas, tidur sampai keesokan pagi.

Potong. Gurau-gurau pun kena tegur. Susah cakap dengan orang tak faham ni. Ke gua yang ego sangat sangat tak boleh lebih kurang?

6 comments:

l.i.f.e said...

huh! garang rupanya

pipiyapong said...

peh..gua dah mula cuak dengan lu ni bo..

Rambo said...

life - garang ke?

pipi - ah, lu jgn mcm2 nk cuak cuak dgn gua.

KARKADEWA said...

Katy Perry...yummy...

ciKenit said...

Katy Perry entah kemana, MTV entah kemana. Lantas gua naik atas, tidur sampai keesokan pagi.

haih...
tido sampai pagi esok?
merajuk ke pe tu?
alololo...
;))

Rambo said...

dewa - hah! gua nampak dah awan ats kepala lu gambo apa.

ciki - hehehe. protest!