Friday, November 21, 2008

Nescaffe 'O' dengan teh tarik memang tak boleh ngam la gua rasa.

Selesai gua bersiap, gua bancuh setengah cawan air Nescaffe 'O'. Relax depan TV sambil tengok Britney Spears.

Gua gerak ke pejabat. Tenang. Tiada kesesakan trafik hari ini. 0830 pagi, gua sudah sampai perkarangan pejabat. Gua singgah kafe untuk teh tarik besar serta air suam.

Dalam jangka masa sejam, gua minum 2 jenis air yang berlainan dan juga empat batang rokok.

Hasilnya, kepala gua sebu, perut juga lain macam, dada gua macam ada rasaksa, mood gua huru-hara.

Ternyata Nescaffe 'O' + Teh Tarik + Dunhill bukan pilihan terbaik untuk pagi gua.

8 comments:

l.i.f.e said...

ahhh aku tau! kamu cari alasan tak mau ponteng jumaat kan? kan?

Rambo said...

ish mana ada!!
minggu lepas sudah. kira alternate la.

CriticalThinker said...

gue rase lo kene makan sket la sarapan..

KARKADEWA said...

milo panas+roti pisang+suriya=cirit...
lu try la...

AkiM said...

perut kosong itu sebab a...bantai a roti dulu sekeping 2..

Rambo said...

nas - dah. gua telan roti.

karka - pergh. ngeri2.

akim - gua mkn roti kentang lagi.

Anonymous said...

caffien - is good for health tapi dalam kadar yang sedikit sebab ia membantu merangsang otak.

rokok dunhill- Nikotin, seperti najis dadah heroin, amfetamin dan kokain, bertindak balas di dalam otak dan mempunyai kesan kepada sistem mesolimbik yang menjadi punca utama penagihan.

teh - bagus sebagai antiokisda tapi teh hijau larh...teh tarik lebih dari lapan gelas mengikut fakta bleh membuat jadi strok..
teh jugak mengadungi caffien

so total up your caffien per day...

so think about it and hope u well bro.

Rambo said...

:)