Tuesday, November 11, 2008

Apa penjodoh bilangan untuk Cupid ekh? [sekuel]

Sebelum kelmarin. Sang Cupid ini kembali. Sebelum itu, Cupid gua ni dah lari. Entah mana dia pergi gua pun tak tahu. Dia merajuk kat gua sebab gua marah dia melampau-lampau. Pasal kes gua bulan lepas.

"Woi Cupid! yang kes dulu tu lu guna anak panah plastic tu apa hal eh?"

"Errr...."

"Err..Err..Gua tampo lu nak?"

"Camni Bo, anak panah gua dah habis itu jam. But then, gua jumpa anak sedara gua punya."

"Perghh..! Lu panah guna anak panah mainan rupanya. Padan la pun." gua balas separa menyirap.

"Ampun Bo. Gua make sure kali ini kalau gua nak panah, gua guna Stainless Steel. Ok?"

"Hmm..ok. Sapu sikit minyak Lavender campur wangian Citrus. Tapi ingat. Nanti-nanti ok! Bukan sekarang." gua balas.

Hah. Imaginasi gua makin bertambah liar ni.

Ini semua dek kemerosotan ekonomi dunia punya hal. Secara tak langsung, bagi kesan dekat gua punya company serta diri gua.

Hari-hari kalau gua masuk office, entah berapa ratus kali gua tekan button 'send/recieve' dekat Microsoft Outlook gua. Entah berapa ribu kali gua tekan ikon Refersh kat page ini dengan page Facebook gua. Semata mencari kot-kot ada benda baru.

Tetiba gua teringat kata-kata AKAB, sabar itu separuh daripada Sabarudin. Lantas gua tak jadi marah.

16 comments:

CritiCalThinKer said...

"Gua tampo lu nak?" Gua macam pernah dengar ini ayat dalam comment gua. Lo jangan macam2 bro.. nak samekan gua ngan cupid lo pulak.. *terguris gua nih

ilazz said...

soh cupid ko pakai pestol je la. anak panah ni zaman dinaso jek org guna. hehehe..

kema said...

sehelai cupid..
hy rembo!
:P

Rambo said...

C.T - erk! ada ekh? halusinasi je ni.

ilazz - tu sgt kejam. eheheh

kema - hye kema-tu

kema said...

kuajjaq hang! pnggei aku kematu??
ces~

babazahra' said...

lu tulis surat kat opis gua skit, suh diorang jangan blocked facebook ngan yang sewaktu dengannya.

hegira said...

haha. cool.

Rambo said...

kema- hahaha. dah tu nk gua panggel apa? GTV? hahaha

baba - owh yke? susah kang nnti jadi surat kepada perdana menteri plak.

hegira - eh, nma lain plak. Disguise eh? eh?

aRe You? said...

hahahahahahahhahaaa

nuff said :P

Rambo said...

heeeee

enuf grin

kema said...

panggil miss.kema plis..
[sambil kipas2 tgn kt muka]

muahaha!
geli nyah~

Rambo said...

oi
nk berbual sms la
bukan kat page gua ok

kema said...

hekeleh..
kedekut.
ye a..xkacau dh page lu..
cet.

Rambo said...

hehehe
merajuk?
selekeh!!

kema said...

kerek gile..ceis!
hahaha
ngok la kau..

Rambo said...

hahaha
relaks aa
kerek eh?
lama sial xdenga this words