Tuesday, November 04, 2008

Selingan; sementara gua cari idea.

Siapa minat cerita Indonesia tapi tidak tahu puisi ini memang tak true. Gua tengah berdebor nunggu gua nak kena assessment. Puisi ni tenangkan gua sambil gua flashback zaman ini. Kalau terer teka la puisi apa ni.

"Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci

Aku ngin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh

Ah...ada malaikat menyulam
jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai ........."

18 comments:

CritiCalThinKer said...

alah.. kalu da layan sama-sama.. apekehe nyer ako bleh tidak tahu?

mynncinonet said...

ni cite pontianak angker sundal malam ka? haha.. hipokrit nk kate x lyn cite hendon.heheeee

otakseparapenuh said...

aa Hantu Jeruk Purut..eh bukan..aa 10 Hari Bangkitnya Pocong..eh bukan..aa Sundel Bolong..eh Bukan..Kucing Dlam Sepatu But..eh bukan lagi..err cite apa ek Bo...

eamy said...

haha aper giler xdpt teka
gua da khatam itu cerita 14 kali
hahahahaha!

Rajuna said...

ada apa dengan cinta kot?
ntah gua bukan tau sangat puisi2 nih.

lagu silkhannaz aku tau la. haha

Sailor Chan said...

lu biar betul ni wey. gua tanya sekali lagi, lu biar betul ni??!!

Rambo said...

crtclthnkr - owh lupa. kita kongsi bintang yg sama. hehehe

mynn - hehehe. denial nih.

otak - AADC.

eamy - 14 kali eh? waaaaah. kagum.

rajuna - eleh. da tau tajuk pura2 tak tahu puisi. Disaster funhouse punya lirik pun puitis juga apa.

sailor chan - betul la celaka.

ciKenit said...

alah, ni cite yang dian sastorwordoyo ke hape jadah name nye tah tu belakon kan?
kan? kan rembo?
huhu.
ciki men petik je ni.
:">

cLinaku said...

hah!ini aku terus teringat dian..ada apa dengan cinta. uyi minat giler nikh!!

ilazz said...

laaa lu layan citer indon gak ke bai?

alahaiii..

NeEM™ of Suicide Park said...

Hi, just wanna inform you that i've shifted my blog to suicidepark.blogspot.com. Tq.

Rambo said...

ciki - yerp. Ada Apa Dengan Cinta tajuk dia.

clinaku - hahaha. dian cumil. owh yke? soh uyi jadi mcm dian la. hehehe

ilazz - cite ni je gua layan. zaman gua naif dulu. hehehe

neem - yerp. tq.

Si Jambi Darat said...

aku tau ni..citer kadir ngan doyok kan?zaman2 suar yankee..aku yakin,aku tgk citer ni..

Rambo said...

kadir dan doyok. agak2 la Ndy kalo ndak denial pun. Dulu ko tgk cite ni smpi nangis2 kan? kan? itu jam ko dengan si...mls la aku cakap. hehehe

or0 said...

kadir dan doyok?
wah lame tak tengok... ade vcd?dvd?

AADC tu layan zaman naif, aku setuju, sbb thn 2000 kan, mase sem 1 tuh..

pastu budak2 ni panggil aku rangga, ceh tak bangga pun aku, kalo si nicolas tu orang panggil or0 bangga jugakla aku... ahahaha

Si Jambi Darat said...

lu memandai fitnah gua eh..lu dah declare blom?

Rambo said...

oro - cis mengaku jadi rangga. cheh!

jambi - hehehe. Declare mende? Sebut declare skali lagi, aku terbalikkan seluruh JB tu. Nak2 bahagian kampung Melayu. Marah ni!! hahaha

Si Jambi Darat said...

Bo..Declare!