Tuesday, January 19, 2010

Impian.

Dulu. Zaman gua kanak kanak. Gua punya fantasi boleh tahan juga banyaknya. Setakat nak pakai baju baju bergaya macam Suria Baja Hitam ke, Maskman ke, Captain Power and the Soldier of Planet ke, Silverhawk ke, itu semua biasa. Pengaruh kartun dalam TV banyak sangat.

Kadang kadang tu, ada juga gua nak jadi Macgyver. Gua jadi Macgyver, adik gua jadi musuh Macgyver, Murdoc yang muka dah terbakar separuh. Gua mesti nak jadi hero. Kalau nak elak benda-benda meletup, boleh terbang sambil tangan gua kat bahu makwe. Hero je boleh buat gini.

Pernah juga gua seronok tengok manusia pakai baju tebal tebal time salji dalam TV. Kena mood gua time hujan lebat, selamba gua pakai baju dua tiga lapis. Tak sampai beberapa minit, gua buka balik sambil hempas baju. Mana boleh tahan panas gaya macam ni. Sambil gua sumpah TV menipu.

Lepas gua habis SPM, pernah juga pakai jersey basketball kat luar, dalam pakai baju T-shirt ada nombor kat belakang. Baru Hardcore!

Masa gua study dulu, boleh tahan juga perangai pakai T-Shirt biasa belah dalam, luar pakai kemeja belang-belang halus. Rasa nak handsome.

Kadang kadang, bila gua lepak bundle bundle 'power' ada juga gua selak-selak majalah street fashion dari Jepun. Semua bergaya. Dari baju singlet sampai ke baju berlapis-lapis. Siap dengan hoodie dalam jaket jeans. Leher ada kain corak petak petak. Kasut, dari sneaker New Balance sampai la Nike Flight stail pakai lidah kasut terkeluar, kaki seluar masuk dalam kasut. Semua kena pada mata gua.

Jauh dalam hati gua menyimpan hasrat untuk berpakaian sedemikian satu hari nanti.

Petang ini, gua keluar HQ lepas habis kerja, suhu drop sampai 0 darjah celsius. Tanpa buang masa gua lari satu kedai, beli kain leher supaya haba badan gua tak keluar sambil buat tutup mulut dan hidung time jalan jalan keluar cari makan malam. Gila sejuk.

Dan hari ini, tuhan makbulkan niat gua nak pakai macam model street fashion dalam majalah bundle. Baju dua tiga lapis, jeans biasa slim fit kaki kecil, masuk dalam Nike high cut gua. Siap dengan kain leher warna cokelat. Siap dengan glove dengan snow cap.

Silap kulit gua tak putih dan mata kurang sepet. Kalau tak, orang tak dapat nak beza orang jawa Parit Raja atau mamat Hachioji.

Betul!

Menyesal gua pandang remeh pada sejuk.

4 comments:

Lil^GriZzLe said...

cukup kecik ke kaki lu weh pakai slim fit? gua pun tak beran dowh :P

p/s: jgn lupa souvenir gua. keychain gambar otromen pon jadik le.hehe ;)

Rajuna said...

agak sempit tang peha dengan betis lu bagi koyak2 sikit. nampak rugged.

Rembo said...

jiha - selamba je. gua lelaki. apa ada hal. he he he.

juna - tak pyh pun takpe kot. ehehe

frH said...

hahaha! siap termakbul niat tu ..

bukti mana??? gamba sket .. mamat Hachioji parit rajah.